Ο Άλιστερ Οικονομάκης Και Οι Απείθαρχοι Ενοικιαστές

Είναι μια ιστορία real estate τρόμου, η οποία διαδραματίζεται στη Νέα Υόρκη και με την οποία το σπιτόσκυλο δεν θα είχε κανένα λόγο να ασχοληθεί αν ο πρωταγωνιστής δεν ήταν Έλληνας. Άκου να δεις τι έγινε.

Αυτό εδώ το όμορφο townhouse, το νούμερο 47 στους 3 Δρόμους, ανήκει στον 37χρονο κύριο Άλιστερ Οικονομάκη, βιολόγο, γιο του Έλληνα εφοπλιστή Αλέξανδρου Οικονομάκη, και στη γυναίκα του, Κατερίνα Γιατράκη. Οι δυο τους παντρεύτηκαν το 2000 στη Σκύρο, και μαζί άρχισαν να σχεδιάζουν την κοινή τους ζωή. Αποφάσισαν να ζήσουν σ' αυτό εδώ το κτίριο, το οποίο μέχρι τότε ήταν χωρισμένο σε διαμερίσματα, 15 τον αριθμό. Τότε ήταν που άρχισαν τα προβλήματα.

Αυτά τα διαμερίσματα ήταν rent-controlled, δηλαδή ο κάθε ενοικιαστής πλήρωνε πολύ χαμηλό νοίκι για όσα χρόνια έμενε εκεί, χωρίς αυξήσεις. Ήταν ένα μέτρο που είχε πάρει ο δήμος για να μην ερημώνουν οι γειτονιές, και να μπορούν φτωχοί και ηλικιωμένοι να έχουν ένα μέρος να μείνουν καθώς οι τιμές του real estate εκτοξεύονταν. Στο νούμερο 47 των 3 Δρόμων, οι 15 ενοικιαστές πλήρωναν από 600 μέχρι 1200 δολάρια το μήνα -ψίχουλα για Μανχάταν.

Οι Οικονομάκηδες, τώρα, άρχισαν σιγά-σιγά να προσεγγίζουν τους ενοικιαστές με δέλεαρ χρήματα και εναλλακτικές λύσεις σε κοντινά διαμερίσματα, για να τους πείσουν να μετακομίσουν ώστε να μετατρέψουν ολόκληρο το townhouse σε ένα μέγαρο 1000 τετραγωνικών. Έξι από από τα διαμερίσματα άδειασαν, αλλά οι υπόλοιποι δεν έφευγαν με τίποτα, οπότε το θέμα πήγε στα δικαστήρια.

Οι αντιδράσεις της κοινότητας ήταν άμεσες, και οι Οικονομάκηδες μετατράπηκαν αμέσως στους κακούς της ιστορίας, που θέλουν να διώξουν τους φτωχούς πολίτες απ' τα σπίτια τους για να φτιάξουν το μέγαρό τους. Τους έγραψαν οι εφημερίδες, τους έμαθαν όλοι. Σε απάντηση, έφτιαξαν ένα site για να υποστηρίξουν την δική τους πλευρά.

Σκατοκατάσταση, όπως καταλαβαίνεις.

Στο δικαστήριο, πρωτόδικα οι Οικονομάκηδες έχασαν -αλλά στο εφετείο κέρδισαν, οπότε τώρα πιθανότατα θα περάσει το δικό τους, και θα φτιάξουν τη σπιταρόνα που πάντα ονειρεύονταν.

Έχουν δίκιο; Άδικο; Ποιος ξέρει. Είναι μια κατάσταση μπερδεμένh, γιατί κι αυτοί την προσπάθειά τους την έκαναν για να τους βολέψουν τους ανθρώπους, και στο κάτω κάτω δικό τους είναι το σπίτι.

Δεν υπάρχει άσπρο και μαύρο σ' αυτή τη ζωή.

Διαφήμιση 300×250 Google