Online Αγγελίες Part IV: Zklik

Να τι γίνεται: Το σπιτόσκυλο γράφει την αδέκαστη κριτική του για ένα (ή περισσότερα) websites real estate αγγελιών, και κάποιος γνωστός ενός φίλου ενός ξαδέρφου που φτιάχνει ένα άλλο site προτείνει στο σπιτόσκυλο να το δοκιμάσει.

Και το σπιτόσκυλο σπεύδει: Το Zklik είναι το πιο καλοσχεδιασμένο από όλα τα συναφή sites που έχει δει το σπιτόσκυλο, κυρίως επειδή μοιάζει με μηχανή αναζήτησης πραγμάτων, και όχι με παλαιο-portal-αχταρμά. Δύο αρνητικά που το σπιτόσκυλο εντοπίζει ευθύς εξαρχής: Απευθύνεται και στην Κυπριακή αγορά (μια οθόνη επιπλέον στην αρχή, για να επιλέξεις χώρα) και δεν έχει μόνο real estate, αλλά πλασαρίζεται ως γενικό site αγγελιών κάθε είδους. Αυτό δεν είναι αρνητικό per se, αλλά έχει ως αποτέλεσμα το σπιτόσκυλο βλέπει μια οθόνη γεμάτη με πράματα που δεν το ενδιαφέρουν, πράγμα απευκταίο.

Μπαίνοντας στα ακίνητα (693 προσφέρονταν όταν μπήκε το σπιτόσκυλο), καταλαβαίνεις τι είδους site είναι ετούτο, απλά κοιτώντας πώς έχει κατανεμημένες τις χύμα αγγελίες. Χρονολογικά. Ο αναγνώστης έχει τριάντα δευτερόλεπτα να μαντέψει ποιά ιδέα αντιγράφει το zklik.

Ακόμα;

Να το πάρει το ποτάμι;

Μα, το craigslist. Το Zklik φιλοδοξεί να γίνει το ελληνικό craigslist με λίγο περισσότερο χρώμα, κι αυτό επίσης δεν είναι κακό, per se. Το site έχει αναμφίβολα πολλά χαρίσματα, με το σημαντικότερο να είναι η απλότητα του σχεδιασμού, τα ωραία χρωματάκια, και το αυτονόητο: Μπορείς με τρία κλικ να βρεις αυτό που ψάχνεις, ή να καταλάβεις ότι δεν υπάρχει, και να μην ταλαιπωρείσαι.

Το πρόβλημα, βέβαια, παραμένει το νούμερο: 693. Σπίτια. Συνολικά. Είναι τραγελαφικά μικρό για να είναι χρήσιμο, οπότε δυστυχώς δεν μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει το Zklik (ποιος ξέρει πώς προφέρεται;) ως χρήσιμο εργαλείο. Πάσχει κι αυτό από το ίδιο πρόβλημα: Περιμένει από τον κόσμο να βάλει από μόνος του τις αγγελίες, πράγμα που προς το παρόν μοιάζει να μη δουλεύει στην Ελλάδα. Αλλά από τα υπόλοιπα, είναι το πιο καλοσχεδιασμένο.

Αν δεν θυμάσαι, να τα υπόλοιπα:
Οι Χρυσές Αγγελίες, με το ενδιαφέρον δόλωμα
Το Greek Estate, με το Google Maps
Το Tospitimou, ακατάλληλο για επιληπτικούς
Το spitogatos.gr, με το ανατριχιαστικό όνομα
Το vres24.gr, με την άπλα.

Διαφήμιση 300×250 Google