Δεν Έχει Λεφτά Ο Κόσμος

Ή κάτι τέτοιο. Το σπιτόσκυλο παίρνει το σοβαρό του βλέμμα και διαβάζει ότι στα ξένα, δηλαδή στην Αμερική, οι πωλήσεις ακινήτων έχουν πέσει τρομερά, και μαζί έχουν αρχίσει να πέφτουν οι τιμές. Το σπιτόσκυλο παραμένει σκεπτικό ως προς το αν και πώς θα επηρεάσει το γεγονός αυτό τη ζωή του, κυρίως καθώς ξέρει ότι:

α) Αντίθετα με άλλα οικονομικά πράγματα, οι εξελίξεις στο διεθνές real estate δεν έχουν καμία επίπτωση στην παλαβή ελληνική αγορά.
β) Αντίθετα με τις νορμάλ αγορές, όπου οι τιμές εξαρτώνται απ' τη ζήτηση κλπ., στην παλαβή ελληνική αγορά δεν υπάρχει κανένας συγκεκριμένος κανόνας, εκτός από έναν: Οι τιμές δεν πέφτουν ποτέ και για κανένα λόγο, εκτός αν γίνει πόλεμος.

Μετά από αυτές τις βαθυστόχαστες σκέψεις, το σπιτόσκυλο θα πάει να δει λίγη απογευματινή τηλεόραση, για να ξελαγράρει.

Update: To σπιτόσκυλο ενίοτε διαβάζει ένα περιοδικό για πολύ έξυπνους ανθρώπους, δηλαδή κατάλληλο για σκύλους μέτριας ευφυίας, που λέγεται The Atlantic. Να που τώρα διαβάζει ότι, λέει, το να έχει πολύς κόσμος σπίτι ιδιόκτητο τελικά κάνει κακό στην οικονομία. Διάβασε το άρθρο εδώ, αλλά μόνο αν είσαι συνδρομητής του περιοδικού, και ταυτόχρονα πολύ έξυπνος άνθρωπος, σκύλος μέτριας εξυπνάδας, ή ο γάτος-Αϊνστάιν.

Διαφήμιση 300×250 Google