Real Estate Online: Ελλάς

Το σπιτόσκυλο πρόσφατα βγήκε παγανιά σε μια έκθεση real estate και έφερε πίσω μπόλικα προσπέκτους. Τα χώρισε σε κατηγορίες, τα στοίβαξε σε ντάνες, και μετά τα ξέχασε, και συνέχισε τη ζωή του παραγωγικά μα και ανέμελα.

Μέχρι τώρα.

Η μικρότερη από τις ντάνες περιείχε τα διαφημιστικά των ελληνικών websites που προσφέρουν αγγελίες ακινήτων. Το σπιτόσκυλο ξέρει ότι οι περισσότεροι μεσίτες έχουν websites, και ότι τα περισσότερα έντυπα με αγγελίες όπως η Ναυτεμπορική και το Superspiti έχουν κι αυτά. Στη μίνι-ντάνα του σπιτόσκυλου, όμως, υπήρχαν μόνo οι web-only real estate υπηρεσίες, εταιριούλες δηλαδή που μόνο στο Ίντερνετ προσφέρουν τα αγαθά τους.

Το σπιτόσκυλο βρήκε τρεις, όλες εξίσου κακοσχεδιασμένες με το έντυπο υλικό τους. Νάτες χωρίς συγκεκριμένη σειρά:


To σπιτόσκυλο έπαθε μια ζαλάδα όταν μπήκε σ' αυτό εδώ το site με τις 5 στήλες, τα μικροσκοπικά κουτάκια και τα gifάκια που αναβοσβήνουν. Το site είναι χαωτικό και κακάσχημο αλλά το σπιτόσκυλο διατήρησε την ψυχραιμία του, διάβασε ότι εδώ προσφέρονται μερικές δεκάδες χιλιάδες ακίνητα από σχεδόν χίλιους μεσίτες, και προχώρησε στο κομμάτι του site που έχει τη μεγαλύτερη σημασία: Την αναζήτηση. Η οποία δεν ήταν καθόλου άσχημη. Βγάζει πράγματι μπόλικα αποτελέσματα, μόνο που αυτά είναι λίγο γυμνά, χωρίς φωτογραφίες και περιγραφές, οπότε θα χρειαστεί πολύ τηλεφώνημα για να πάρεις τις πληροφορίες που θέλεις. Δοκίμασέ το εδώ.

Το σπιτόσκυλο στην αρχή νόμιζε ότι έκανε κάτι λάθος: Το vres24 μοιάζει σαν site σε κατάσταση alpha, στα πρώτα-πρώτα δοκιμαστικά στάδια, πολύ πριν τολμήσει να βγει στον αέρα. Αντίθετα με το προηγούμενο, δεν παίρνει τα ακίνητά του από μεσίτες, αλλά στηρίζεται στο social του πράγματος, περιμένει τους ιδιοκτήτες να τα ανεβάσουν μόνοι τους στο site. Πολύ αξιέπαινο και web 2.0, μόνο που δεν μοιάζει να δουλεύει. Όλο το site φαίνεται να έχει περίπου 100 ακίνητα, η δε αναζήτηση είναι μια βασανιστική διαδικασία πέντε βημάτων, από αυτές που το σπιτόσκυλο μία φορά κάνει στη ζωή του. Αυτό εδώ το site έχει πολλά ψωμιά ακόμα να φάει για να γίνει χρήσιμο.

Το σπιτόσκυλο αντιπάθησε ετούτο εδώ το site με το που έμαθε την ύπαρξή του, για λόγους ευνόητους. Μα η ευσυνειδησία του δεν έχει όρια, οπότε το δοκίμασε προσπαθώντας να ελέγξει τις ζωώδεις του ορμές. Ετούτος εδώ επίσης μαζεύει χιλιάδες ακίνητα από εκατοντάδες μεσίτες, μόνο που η αναζήτησή του είναι λίγο πιο δύστροπη από το tospitimou, με τρία διαδοχικά στάδια. Και πρέπει και να ψάξεις κάμποσο για να τη βρεις στο site. Το σπιτόσκυλο δεν το καταλαβαίνει καθόλου: Αυτά τα sites θα έπρεπε να έχουν την αναζήτηση φόρα-παρτίδα στην πρώτη σελίδα, πέντε πεδία και τέλος. Αυτό ψάχνει ο χρήστης, αυτό επιτάσσει το σωστό design. Φυσικά, κανένα από αυτά τα τρία sites δεν έχει συγγένεια με το σωστό design αλλά τέλος πάντων, το σπιτόσκυλο ξέφυγε απ' το θέμα του που είναι το spitogatos.gr (μπρρρ) και η αναζήτησή του, τα αποτελέσματα της οποίας, πάντως, μοιάζουν αξιοπρεπή, και κάμποσα έχουν και φωτογραφίες, και μπορείς επιτόπου από την αγγελία να στείλεις μήνυμα στο μεσίτη. Πράγμα όχι άσχημο.

Το συμπέρασμα του σπιτόσκυλου: Κάποτε οι επιχειρηματίες θα ανακαλύψουν την αξία του καλού web designer και το πώς μπορούν να προσφέρουν με το Ίντερνετ υπηρεσίες που οι χρήστες δεν θα έβρισκαν ποτέ σε μια εφημερίδα. Μέχρι τότε, μπορείς να παίξεις με αυτά τα τρία sites, που είναι αρκετά πρώιμες και λίγο προχειροφτιαγμένες λύσεις, και καλή σου τύχη. Αν ψάχνεις σπίτι, όμως, πάρε τη Χρυσή Ευκαιρία.

Διαφήμιση 300×250 Google