Η Τρέλα Του Ρώσου Ολιγάρχη

Το σπιτόσκυλο απεχθάνεται άπαντες τους Ρώσους ολιγάρχες, αφ' ενός γιατί κέρδισαν τα λεφτά τους με τρόπους ύποπτους και σκοτεινούς, και αφ' ετέρου επειδή τα βροντοφωνάζουν με τρόπους απωθητικά κακόγουστους. Έτσι, το σπιτόσκυλο πήρε την έκφραση της αναγούλας όταν έμαθε πως το μεγαλύτερο real estate deal όλων των εποχών στη Νέα Υόρκη στήνεται αυτή τη στιγμή από τον Λέοναρντ Μπλαβάτνικ, έναν από αυτούς τους ανυπόφορους δισεκατομμυριούχους.

Όπως έμαθε το σπιτόσκυλο, ο Μπλαβάτνικ ήδη διαθέτει ένα παλάτι στο Κένσινγκτον του Λονδίνου αξίας 120 εκ. δολαρίων, ένα σπάνιο townhouse στους 64 δρόμους στη Νέα Υόρκη, ένα μεγάλο διαμέρισμα στο πολύ exlusive νούμερο 998 της 5ης Λεωφόρου, κι ένα εξοχικό στα Χάμπτονς (που το σπιτόσκυλο αντιπαθεί). Αλλά αυτά δεν του φτάνουν, προφανώς, και θέλει κάτι λίγο μεγαλύτερο. Το θρυλικό ξενοδοχείο The Mark, ας πούμε, στη γωνία Λεωφόρου Μάντισον και 77 δρόμων, το οποίο ανακαινίζεται εκ βάθρων τώρα που μιλάμε. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το deal περιλαμβάνει τη συνένωση 5 πολυτελών διαμερισμάτων σε ένα γιγάντιο μέγαρο που θα αποτελείται από τους τρεις τελευταίους ορόφους του κτιρίου, και θα έχει έκταση περί τα 3.000 τετραγωνικά.

Ο Μπλαβάτνικ δίνει γι' αυτό το θηριώδες "διαμέρισμα" ούτε ένα, ούτε δέκα, αλλά 150 φρέσκα εκατομμύρια δολαριόπουλα, δηλαδή 34.οοο ευρώ το τετραγωνικό. Το σπιτόσκυλο ζαλίζεται όταν διαβάζει τέτοια νούμερα, και το ίδιο παθαίνει όταν διαβάζει πως στην αρχική τους μορφή όλα αυτά τα τετραγωνικά θα φιλοξενούσαν 23 υπνοδωμάτια και 30 μπάνια. Ποιος μπορεί να χρειάζεται τόσο χώρο; Και πόσος κόσμος θα πρέπει να μπαινοβγαίνει κάθε μέρα για να καθαρίσει 30 μπάνια;

Θυμωμένο με τον κύριο Μπλαβάτνικ και όσα πρεσβεύει, το σπιτόσκυλο ρίχνει μια ματιά στα 117 τετραγωνικά του σκυλόσπιτού του, τα βρίσκει υπεραρκετά, και νιώθει όμορφα για τον εαυτό του μα άσχημα για τον κόσμο.

Πάτα πάνω στην εικόνα για να δεις την κάτοψη του τελευταίου απ' τους τρεις ορόφους που θέλει να αγοράσει ο Μπλαβάτνικ, καθώς και της ταράτσας από πάνω.

Διαφήμιση 300×250 Google