Το Μηδενικό Ίχνος

Το σπιτόσκυλο έχει λίγες ευαισθησίες, αλλά τις έχει σε βαθμό υπερθετικό. Γι' αυτό, το απόλυτο σκυλόσπιτο που ονειρεύεται θα έχει συστοιχίες από ηλιακούς συλλέκτες στην οροφή, συλλέκτες βρόχινου νερού, άψογη μόνωση, ενδοδαπέδια θέρμανση, και μπόλικα προσεκτικά τοποθετημένα παράθυρα, για να μπαίνει φως.

Αλλά περισσότερα για το απόλυτο σκυλόσπιτο στο μέλλον -σ' αυτό εδώ το post, το σπιτόσκυλο χαιρετίζει το Αμερικανικό Green Building Counsil και το σύστημα βαθμολόγησης LEED που κρίνει πόσο "πράσινα" είναι τα κτίρια. Το πιο πράσινο από όλα τα κτίρια που έχουν βαθμολογηθεί μέχρι σήμερα βρίσκεται στο εξωτικό Γουισκόνσιν, ονομάζεται Aldo Leopold Foundation Legacy Center και παράγει 15% περισσότερη ενέργεια από αυτήν που καταναλώνει.

Το σπιτόσκυλο έχει την κρυφή υποψία πως ό,τι κι αν κάνουμε δεν προλαβαίνουμε να αντιστρέψουμε τις κλιματικές αλλαγές, αλλά πιστεύει ότι αν είναι να χαθούμε, δεν πρέπει να πέσουμε αμαχητί. Γι' αυτό χειροκροτεί το Aldo Leopold Foundation, ό,τι κι αν είναι αυτό, με σέβας.

Διαφήμιση 300×250 Google