Αληθινά Σπίτια XVI: Σέρρες Πάλι

Με τις γιορτές, τα νταβαντούρια και το υπερπλήρες σόσιαλ και μπίζνες πρόγραμμά του το σπιτόσκυλο έχει συσσωρεύσει έναν τρελό όγκο από tips, links και φωτογραφίες αναγνωστών που ένας θεός ξέρει πότε θα προλάβει να σου δείξει. Προς αυτούς που τα έστειλαν συστήνει υπομονή, προς τους υπόλοιπους έχει να πει πως θα 'χουν ένα σωρό πράματα να διαβάσουν το 2009.

Ξεκινάμε μ' αυτό εδώ, το σπίτι της αναγνώστριας ΜΙΜΙΚΑΣ στις Σέρρες. Γράφει:

"Αυτό είναι το σπιτοσκυλο μου μετά από προσπάθειες οκτώ χρονών και που ακόμη δεν έχει τελείωσει. Βρίσκεται στις Σέρρες με μια ψιλό-ιδέα θεάς στον Κουλά (πανέμορφο με καταιγίδες και χιονιά), για μένα είναι το καμάρι μου και είμαστε έτοιμοι και οι δυο να δεχτούμε την κριτική σας".

Έμπα να δεις τις φωτογραφίες όλες, να σχηματίσεις γνώμη, και να την πεις.

Στην πρώτη φωτογραφία είδες το μισό σαλόνι, εδώ το άλλο μισό. Το σπιτόσκυλο έχει να πει πως του αρέσει πολύ η συγκεκριμένη κουνιστή καρέκλα, ενώ το έθνικ χαλί, τα μαξιλάρια χάμω, οι δίσκοι, οι κασέτες (κασέτες!) τα πικάπ και οι κιθάρες στο πλάι το παραπέμπουν σε ένα λάιφσταϊλ αρκετά συγκεκριμένο και σαφές, όχι απωθητικό. Τα υφάσματα και τα καδράκια στους τοίχους καλά είναι, το κίτρινο χρώμα ίσως να μην είναι το κατάλληλο για αυτή την κουλάτη γωνίτσα, όμως.

Η κουζίνα, όπως βλέπεις, είναι ανοιχτή, οπότε η Μιμίκα έβαλε αυτά τα κόλπα τα πλαστικά που κάνουν γκλίγκι γκλίγκι όταν τα πειράζεις ως ψευτο-χωρίσματα. Θα παρατηρείς επίσης ένα σωρό άλλα μαραφέτια που κρέμονται από το ταβάνι και κάνουν γκλίγκι γκλίγκι. Το σπιτόσκυλο,  δε, επιδοκιμάζει τη γωνιακή τοποθέτηση του εντοιχισμένου φούρνου, του μοιάζει βολική.

Σ' αυτό το χωλ βλέπουμε ένα από αυτά τα έπιπλα που υπάρχουν σε όλα τα Ελληνικά σπίτια, αυτές οι κονσόλες με τα συρτάρια και τα ντουλάπια που χρησιμεύουν ως αποθηκευτικός χώρος για πράγματα που δεν κολλάνε σε κανένα άλλο δωμάτιο, δηλαδή ως άλλοθι για να μην τα πετάξεις. Χρησιμεύουν και για να ακουμπάς τα κλειδιά και τα ψιλά για τις πίτσες, συνήθως, αλλά το σπιτόσκυλο δεν πιστεύει ότι αυτό είναι αρκετό. Για όσους έχουν ελεύθερους τοίχους που δεν ξέρουν τι να τους κάνουν, προτείνει πάντα ένα κι ένα μόνο: Βιβλιοθήκες! Το σκαμπό (για τζάκι;) είναι ωραιότατο, παρεμπιπτόντως. Παράταιρο, αλλά ωραιότατο.

Εδώ βλέπεις το υπνοδωμάτιο, και το σπιτόσκυλο έχει  να σου πει πως δεν συμπαθεί ιδιαίτερα τα μεταλλικά κρεβάτια, προτιμά τα ξύλινα, αλλά κυρίως ήθελε να σου δείξει τον πολυέλαιο, ο οποίος είναι φοβερός. Δες τον από πιο κοντά, σβηστό:

Το σπιτόσκυλο δεν ξέρει τι σημαίνει το ότι οι λάμπες είναι χρωματιστές, ελπίζει να μην βγάζουν χρωματιστό φως, αλλά ο πολυέλαιος αυτός καθαυτός είναι θαυμάσια tacky, φωνακλάς και φανταχτερός. Να και το υπνοδωμάτιο απ' την άλλη:

Λέει η Μιμίκα:

Τολμώ να πω ότι το κρεβάτι τα κομοδίνα η κουζίνα οι ντουλάπες είναι σχεδία δικά μου τα οποία υλοποίησε ο αγαπητός μου μαραγκός το κρεβάτι φτιαγμένο σε σιδερά το κάδρο έμπνευση μου, η μπαμπού κουρτίνες φιλοτεχνημένες μετά από προτροπή τις kg.

Γράψε στα σχόλια πώς σου φαίνεται το σπιτάκι της, και δως της και συμβουλές για το πώς θα μπορούσε να το βελτιώσει. Και, όταν ξεπεράσεις τις ντροπές, στείλε και το δικό σου σπίτι να το δείξει το σπιτόσκυλο στον κόσμο.

Θυμήσου άλλα αληθινά σπίτια: Στη Ρόδο, στη Μαδρίτη, στο Νιου Τζέρσεϊ, στο Μπρούκλιν, στο Μπουένος Άιρες, στο Παρίσι, στη Λιλ, πάλι στις Σέρρες, πάλι στο Μπρούκλιν, στο Χέλσινγκμποργκ, στο Βανκούβερ, στη Χάγη, στο Φάληρο, στο Μανχάταν και πάλι στο Παρίσι.

Διαφήμιση 300×250 Google