Το Σωστό Παραλιόσπιτο

Το σπιτόσκυλο έχει εκφράσει ξανά τη λατρεία του για τα σπίτια τα χτισμένα απάνω στην παραλία, που ξυπνάς, και πας στη θάλασσα για να πλύνεις το μούτρο σου -και κάνεις και τα τσίσα σου, άμα λάχει. Τα λατρεύει αυτά, κι όταν γίνει πλούσιο και διάσημο ένα τέτοιο θέλει. Βέβαια, πρόκειται για πράγμα σπάνιο στην Ελλάδα, καθώς μόνο σε συγκεκριμένα μέρη τα βρίσκεις. Το σπιτόσκυλο σου έχει δείξει παρόμοιες βίλες στο Καβούρι, και ξέρει πως τέτοια υπάρχουν στην περιοχή της Ερμιόνης, του Άγιου Αιμιλιανού και του Πόρτο Χελίου. Ακόμα, στην Ηλεία υπάρχουν οικισμοί χτισμένοι πάνω στην άμμο, δεν θυμάται ακριβώς που. Ίσως μπορείς να αναφέρεις ακόμα μερικά παραδείγματα.

Τέλος πάντων, αυτό εδώ το σπίτι είναι στην Αυστραλία και είναι κουκλί. Κοίτα:

Έμπα μέσα για περισσότερες φωτογραφίες, λεπτομέρειες και λινξ.

Είναι χτισμένο σε έδαφος επικλινές, βεβαίως βεβαίως, και σε οικόπεδο σχήματος αλλοπρόσαλλου, οπότε ο αρχιτέκτονας (αυτός) έπρεπε να κάνει κάποιες μαγκιές. Διάβασε εδώ.

Στο εσωτερικό όλα είναι ντυμένα σε ξύλο και τσιμέντο, κάτι που το  σπιτόσκυλο ελαφρώς το χάλασε. Τα σπίτια που είναι πάνω στην παραλία πρέπει, πιστεύει να έχουν ένα πιο carefree εσωτερικό design, με ασπρίλες και πράγματα ριχτά.

Πολλή σεβεντίλα, επίσης. Αλλά τι πειράζει; Αφού όλο έξω θα βολοδέρνεις.

Θυμήσου ακόμα:
Το απόλυτο beach house -που δυστυχώς πουλήθηκε.
Τη βαρυσήμαντη άποψη του σπιτόσκυλου για τα εξοχικά.
To τετραπλό beach house της Σίντι Κρόφορντ.
Το λάθος beach house.
Ένα κουλό beach house στη Τζιά.
Άλλα δύο σπίτια στην Αυστραλία.

via freshome

Διαφήμιση 300×250 Google