Αξίζει Τα Λεφτά Του XXIV: Μεζονέτα Στην Πολιτεία

Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα πράγματα που ένα χλιδόσπιτο πρέπει οπωσδήποτε να έχει: Θέα, άπλα, πισίνα, τουλάχιστον ένα μάστερ μπέντρουμ, υπόγειο πάρκινγκ, ξύλινα πατώματα. Τα βασικά. Τα απαραίτητα. Ε, ετούτο εδώ τα έχει όλα αυτά, και είναι και φτιαγμένο από επώνυμο αρχιτεκτονικό γραφείο από τα πιο γνωστά (ISV). Αλλά είναι μέρος συγκροτήματος, οπότε δεν θα είσαι εντελώς μόνος σου να απολαμβάνεις την ηρεμία/ερημιά σου. Έμπα να δεις φωτογραφίες, λεπτομέρειες, και να αποφασίσεις: Αξίζει τα λεφτά του;

Υπάρχει ένα πράγμα που το σπιτόσκυλο πρόσεξε και που θα σου σχολιάσει ευθύς αμέσως: Η πισίνα. Που έχει τρεις πλευρές. Στο λέει γιατί οι συνήθως οι πισίνες έχουν τέσσερις πλευρές, για να μαντρώσουν το νερό που, όπως ξέρεις, είναι δραστήριο κι ατίθασο. Ε, ετούτη στην τέταρτη πλευρά, αυτή που κοιτάει τη θέα, έχει τζάμι. Λοιπόν, αυτό δεν προσφέρει τίποτα στην κατασκευή, το πολύ πολύ λίγο μάτι στους απέναντι/κάτω, αλλά δεν έχει σημασία. Το σπιτόσκυλο το κερδίζουν αυτές οι λεπτομέρειες, οι ματσακονιές, είναι ούτως ευαίσθητο. (θυμήσου αντίστοιχες πισίνες εδώ κι εδώ).

Τούτου δοθέντος, το σπίτι είναι τριόροφο, σύνολο 412 τετραγωνικά, στην Πολιτεία, με πέντε υπνοδωμάτια (τα δύο μάστερ), θέα, τζάκι, πάρκινγκ, the works. Το ένα από τα τρία επίπεδα, το μεγαλύτερο (214 τμ) είναι, λέει το υπόγειο. Αν καταλαβαίνει το σπιτόσκυλο από τις φωτογραφίες το υπόγειο δεν είναι και τόσο υπόγειο, μια χαρά τζαμαρίες έχει. Αλλά τέλος πάντων, εσύ πες το όπως θες.

Κατά τα άλλα το σπίτι στις φωτογραφίες είναι μισοτελειωμένο και ασουλούπωτο. Δείχνει ότι έχει αρετές (θέα, ας πούμε), αλλά αφήνει και ερωτηματικά για το πώς θα είναι τελειωμένο -και για το πότε (στο site έχει έτος κατασκευής "2008"). Εξάλλου, τίθεται και το θέμα "συγκρότημα". Κοίτα διάρθρωση:

Αν το σπιτόσκυλο καταλαβαίνει καλά, ή "βεράντα" του "υπόγειου" της προς πώληση μεζονέτας είναι ταυτόχρονα και η ταράτσα της μπροστά μεζονέτας. Από όπου μπορείς εύκολα να πετάς σταφύλια στην πισίνα της μπροστά μεζονέτας. Ή συνδετήρες. Not good.

Και πόσα σου ζητούν γι' αυτό το καλοφτιαγμένο αλλά αλλόκοτο δημιούργημα; 2,5 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή περίπου 6 χιλιάρικα το τετραγωνικό. Κοίτα να δεις τώρα, υπερπολυτελείς κατασκευές που έχουν φτιάξει οι συγκεκριμένοι αρχιτέκτονες έχουν πουληθεί και για 10 χιλιάρικα το τετραγωνικό, αλλά εδώ έχουμε συγκρότημα. Και μια οικονομία στο βόρβορο. Οπότε το 2,5 ως ποσό φαντάζει εξωπραγματικό για τα δεδομένα της εποχής και αν λάβουμε υπ' όψιν το θέμα ταράτσα/βεράντα. Τα πέντε θα ήταν λογικότερο ποσό, λέει το σπιτόσκυλο. Τα τέσσερα ίσως και να ήταν ευκαιρία. Αλλά εσύ τι λές; Όπως έχουν τα πράγματα:

Αξίζει τα λεφτά του;

Loading ... Loading ...

Ακόμα θυμήσου αν αξίζουν τα λεφτά τους:
Εξοχικό στην Κορινθία
Μεζονέτα στη Δροσιά
Εξοχικό στο Μεξικό
Σαλέ στον Παρνασσό
Αρχοντικό στην Άνδρο
Εξοχικό στην Κρήτη
Ρετιρέ στο Μετς
Αρχοντικό στον Πειραιά
Εξοχικό στη Τζιά
Μεζονέτα στο Μαρούσι
Ρετιρέ στο Λας Βέγκας
Βίλα στην Εύβοια
Διαμέρισμα στο Μαρούσι
Διαμέρισμα στη Βαρσοβία
Βιλίτσα στην Κεφαλονιά
Μισοτελειωμένη μεζονέτα στην Κηφισιά

Ημιυπόγειο στα Εξάρχεια
Διαμέρισμα στο Παρίσι
Διαμέρισμα με θέα στη Θεσσαλονίκη
Διαμέρισμα στο Μανχάταν
Κουτάκι στο Λονδίνο
Κι άλλο εξοχικό στη Τζιά
Βίλα στην Ανάβυσσο
Βίλα και στη Βούλα

Διαφήμιση 300×250 Google