Το Λαχανί Guesthouse

Το σπιτόσκυλο λατρεύει τα guesthouses, τα ανεξάρτητα σπιτάκια που έχεις στο estate σου, για να μένουν οι ξένοι και οι φιλοξενούμενοι, κοντά μεν, όχι στα πόδια σου δε. Ετούτο εδώ το πράγμα βρίσκεται στο Coldwater Canyon του Λος Άνχελες, και στην αρχή προοριζόταν για γραφείο του κυρίου, που ήθελε το χώρο του έξω απ' το κανονικό σπίτι για να κουλάρει, αλλά στη συνέχεια απέκτησε και υπνοδωμάτιο και λίβινγκ ρουμ και κουζίνα και έγινε κανονικό σπιτάκι. Είναι ωραιότατο και κουκλίστικο από μέσα, το κλου όμως είναι το φανταχτερό απ' έξω, που είναι βαμμένο με τρεις χροιές του πράσινου και είναι, το σπιτόσκυλο πιστεύει, φανταστικό. Όχι "θα το έβαζα στο σπίτι μου" φανταστικό, αλλά "μπράβο στο μάγκα το μερακλή που το 'βαλε" φανταστικό.

Έμπα για περισσότερες φωτογραφίες.

Πρόκειται για έναν κύβο -τρελή μοντερνιά, δεν μπορείς να πεις. Κοίτα τις λεπτομέρειες: Τις επιφάνειες, την πρασινωπή παλέτα που επεκτείνεται και στο εσωτερικό, τη λιμνούλα στην είσοδο, τη μαύρη γυαλάδα στις λεπτομέρειες.

Κοίτα να δεις πώς εντάσσεται στο περιβάλλον του αυτό το πράγμα. Σκέψου το: Ένας πρασινο-λάιμ κύβος χτισμένος στο φαράγγι, κι όμως δεν είναι παράταιρος.

Να κι ένα κόλπο: Το νερό απ' τη λιμνούλα στην είσοδο περνά μέσα απ' το σωλήνα χαμηλότερα στην άλλη άκρη του σπιτιού, και πέφτει κελαρίζοντας σε άλλη μια λιμνούλα.

Το αυτό από μέσα: Το γωνιακό τρίφατσο παράθυρο στο λίβινγκ ρουμ προσφέρει θέα στο φαράγγι, αλλά και τη λιμνούλα από κάτω.

Όταν το σπιτόσκυλο είδε πως το σπιτάκι αυτό έχει και βιβλιοθήκη, και μάλιστα βιβλιοθήκη με (πράσινη) σκάλα, διαπίστωσε πως αυτό είναι ένα ελαφρώς over the top guesthouse, με την έννοια ότι ποτέ δεν θα άφηνε guests να αλωνίζουν μόνοι τους παρέα με τα βιβλία του, και παράλληλα πως άνετα θα χρησιμοποιούσε κάτι τέτοιο ως κανονικό του σπίτι.

Παρεμπιπτόντως, το guesthouse αυτό το σχεδίασε ένα αρχιτεκτονικό γραφείο ονόματι Άλεξ Ιστανμπούλου. Οι άτιμοι, σχεδιάζουν τέτοια ωραία πράγματα, μας κέρδισαν και στο ποδόσφαιρο.

Θυμήσου περισσότερο LA:
Τα 40 καλύτερα σπίτια του Λος Άνχελες
Δυο σπίτια στο Λος Άνχελες
Ένα “χωριατόσπιτο” στο Λος Άνχελες

Το τέλειο beach house στο Μαλιμπού
Το άλλο τέλειο beach house στο Μαλιμπού

Διαφήμιση 300×250 Google