Αξίζει Τα Λεφτά Του V: Μανχάταν

living-room

Τώρα το σπιτόσκυλο θα σου βάλει δύσκολα. Ετούτο  εδώ το σπίτι το πουλάει ο ιδιοκτήτης της εταιρίας web hosting που φιλοξενεί το σπιτόσκυλο (!) και μαζί με το σπίτι χαρίζει στον αγοραστή και τσάμπα web hosting for life, για μια ζωή, φορέβερ. Δεδομένου ότι ζητάει περίπου 850.000 δολάρια, δεν είναι και τρομερή η προσφορά. Αλλά για δες: Είναι ένα λοφτ στα νότια του  νησιού (δες χάρτη), εκεί που αρχίζουν οι δρόμοι να ονοματίζονται με νούμερα, κοντά στο Βίλατζ, το Σόχο, όλα αυτά τα μοδάτα τα μέρη, δίπλα σε μετρό, και πάνω στη Broadway (αλλά όχι στο καλό της μέρος). Για μπες να δεις φωτογραφίες.

living-north

living-south

living-area

Όπως βλέπεις πρόκειται για ένα παλιό ψηλοτάβανο διαμέρισμα (ψευτο-λοφτ, στην ουσία), με ξύλινο πάτωμα, και παράθυρα που βλέπουν unmistakable εικόνα Νέας Υόρκης. Το πρώτο που θα πέταγε το σπιτόσκυλο θα ήταν το μοτίβο με τα κόκκινα διακοσμητικά στον τοίχο -πολύ γυναικείο, εκεί θα έμπαινε βιβλιοθήκη. Κατά τα άλλα, το λίβινγκ ρουμ είναι ζεστό και κομψό, όχι για πολύ κόσμο, πράγμα που καθόλου δεν χαλάει το σπιτόσκυλο.

kitchen-cabinets

kitchen-expanded

kitchen-breakfastbar

dining-area

Το διαμέρισμα είναι αρκετά μεγάλο για τα δεδομένα της πόλης, 120-130 τετραγωνικά, κι όπως βλέπεις έχει μια αρκετά αξιοπρεπή κουζίνα, και χώρο για dining table με ωραίο τούβλινο τοίχο δίπλα. Το μοναστηριακό τραπέζι ωραίο είναι, επίσης.

dining-view

Σε ετούτην εδώ τη φωτογραφία καταλαβαίνεις λίγο τη διαρρύθμιση: Αριστερά στο βάθος ντουλάπα, τοίχος μπάνιου, διαδρομάκι προς εξώπορτα και πόρτα μπάνιου. Δεξιά ένας χώρος που τον λένε "δεύτερο υπνοδωμάτιο" αλλά μάλλον για προθάλαμο του πρώτου τον κόβεις, και η πόρτα του υπνοδωματίου. Πρόσεξε κάτι: Ο τοίχος του υπνοδωματίου δεν πάει μέχρι πάνω πάνω.

master-bedroom

master-closet

Το οποίο υπνοδωμάτιο είναι μικρούλι, όπως βλέπεις, ίσα ίσα για έναν ύπνο. Και, πράγματι, δεν είναι τελείως κλειστό, οπότε αντιλαμβάνεσαι ότι  το όλο σπίτι απευθύνεται αυστηρώς σε ζευγάρια ή εργένηδες.

bedroom-two

bedroom-shelves

bedroom-opening

Ναι και ο χώρος που λέγαμε. Μια χαρά για να κοιμήσεις έναν ξένο μια φορά, αλλά το σπιτόσκυλο αν έπαιρνε αυτό το σπίτι μάλλον θα τον έκλεινε το χώρο επεκτείνοντας το υπνοδωμάτιο, προσθέτοντας ίσως και μια walk-in-closet, να βάζει η σπιτοσκύλα τα συμπράγκαλά της.

bathroom-shelving

bathroom-shower

Το μπάνιο αξιοπρεπές για τα δεδομένα της Νέας Υόρκης (έχει και μπανιέρα) αλλά δεν έχει παράθυρο, πράγμα που μπορεί να είναι προβληματικό ενίοτε, ανάλογα με το τι έχει φάει το σπιτόσκυλο.

Τέλος πάντων, αυτό είναι το σπίτι του Τζος, μπορείς να διαβάσεις περισσότερα εδώ γι' αυτό, κι αν είσαι στη Νέα Υόρκη μπορείς να περάσεις σήμερα, Πέμπτη για να το δεις από κοντά (είναι στο νούμερο 718). Αν δεν προλαβαίνεις, μπορείς να περάσεις και την επόμενη Παρασκευή. Ο Τζος και η γυναίκα του φεύγουνε για το LA, βλέπεις, και το πουλάνε. 850.000, λέει, είναι χαμηλή τιμή για τέτοιο διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη -η κανονική του είναι 1,3 εκατομμύρια. Αλλά η οικονομία βουλιάζει και οι τιμές πέφτουν. Εσύ τι λες; Τα αξίζει τα λεφτά του;

Ακόμα θυμήσου αν αξίζουν τα λεφτά τους: Κουτάκι στο Λονδίνο, εξοχικό στη Τζιάβίλα στην Ανάβυσσο, βίλα και στη Βούλα.

Διαφήμιση 300×250 Google