Αληθινά Σπίτια ΧΧ: Χάρλεμ

Ο 32χρονος Άγγλος Μάθιου βρέθηκε το 2002 στη Νέα Υόρκη, με καλή δουλειά και αρκετά λεφτά, του έκατσε κι ένα real estate flip, κι έτσι κατόρθωσε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να αποκτήσει ένα ωραιότατο εργένικο διαμέρισμα στο αγαπημένο του Χάρλεμ, και να το φτιάξει ακριβώς όπως θέλει. Τώρα, θα μου πεις, τόσα ωραία μέρη έχει η Νέα Υόρκη, το Χάρλεμ πήγε και διάλεξε, και το σπιτόσκυλο θα σου απαντήσει ότι στα καλύτερα μέρη ένας 32χρονος απλά δεν μπορεί  να αγοράσει ένα διαμέρισμα 100 τετραγωνικών όπως ετούτο,  ακόμα κι ένας που μπορεί να αγοράσει ροζ καναπέδες Moroso.

Έμπα για το τουρ στο σπίτι του Μάθιου, σχόλια και κους κους.

Το διαμέρισμα ήταν παλιό, στον τελευταίο όροφο ενός ψιλο-άθλιου κτιρίου (με πολύ φτηνά κοινόχρηστα), οπότε ο Μάθιου του άλλαξε την Παναγία ρίχνοντας τοίχους, βάζοντας πατώματα, μια κουζίνα με χλιδάτες συσκευές, και πολύ ακριβά έπιπλα. Πολύ ακριβά έπιπλα.

Αυτό το γραφείο, ας πούμε, ωραιότατο είναι, αλλά είναι Philippe Starck, οπότε συμπεραίνεις πως ο Μάθιου μάλλον ψωνάρα με μπόλικα λεφτά είναι, άποψη που ενισχύεται από τον τελευταίας γενιάς Mac, το iPhone κι απ' το ότι φωτογραφίζεται και ο ίδιος στο τουρ του σπιτιού του. Του αξίζουν συγχαρητήρια πάντως για το ότι χρησιμοποιεί δύο οθόνες για να κάνει τη δουλειά του, και για την σωστή καρέκλα.

Το μάστερ μπέντρουμ-καθεδρικός ναός είναι αλλόκοτο, αλλά ακόμα πιο αλλόκοτες είναι οι παπουτσοθήκες που πλαισιώνουν το κρεβάτι. Ο Μάθιου (όπως και το σπιτόσκυλο) μοιάζει να προτιμά τα αθλητικά παπούτσια, αλλά αντίθετα με το σπιτόσκυλο επιλέγει να τα έχει αραδιασμένα εκεί που κοιμάται, για να τα βλέπει (και να τα μυρίζει;) μόλις ξυπνάει. Άβυσσος.

Το ντους, εν τω μεταξύ, βρίσκεται στο ανοιχτό υπνοδωμάτιο και δίπλα στη σκάλα, ώστε να μπορεί κανείς να βλέπει όποιον λούζεται από οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού χωρίς πρόβλημα. Προφανώς όταν σχεδίαζε το φλορ-πλαν ο Μάθιου είχε στο μυαλό του μια voyeur φαντασίωση με μια ταλαίπωρη που μαζεύει απ' το δρόμο μούσκεμα στη βροχή και της λέει "μένω δίπλα. Θέλεις να ανέβεις να κάνεις ένα ντουζάκι;"

Στον απάνω όροφο της μεζονετούλας υπάρχει και ένα ντεκ για να κάτσει κάποιος να κουλάρει, πράγμα σπάνιο στη Νέα Υόρκη και άξιο λόγου. Έχει και αξιοπρεπή θέα:

O Μάθιου αγόρασε αυτό το σπίτι για μισό εκατομμύριο δολάρια το 2003, κι έφαγε τέσσερα χρόνια μέχρι να το φτιάξει όπως είναι σήμερα. Αν μη τι άλλο πρέπει να του δώσεις το μεράκι και το όραμα. Ήξερε τι ήθελε το παιδί, και το έκανε. Ωστόσο, οι επιτηδευμένες επιλογές στα έπιπλα (για την ηλικία του, τουλάχιστον), το ότι έχει ηχογραφήσει narration για το αφιέρωμα των Times στο διαμέρισμά του, και το ότι έχει ονομάσει τον σκύλο του, που είναι ροτβάιλερ "Μπάουερ" από τον ήρωα του "24", οδηγεί το σπιτόσκυλο στο συμπέρασμα πως ο Μάθιου είναι αυτό που οι Αμερικάνοι λένε douchebag.

Το σπίτι του όμως πώς σου φάνηκε;

Θυμήσου, δε, περισσότερα αληθινά σπίτια στον Πειραιά, στο Ηράκλειο Κρήτης, στο Μιλάνο, στις Σέρρες, στη Ρόδο, στη Μαδρίτη, στο Νιου Τζέρσεϊ, στο Μπρούκλιν, στο Μπουένος Άιρες, στο Παρίσι, στη Λιλ, πάλι στις Σέρρες, πάλι στο Μπρούκλιν, στο Χέλσινγκμποργκ, στο Βανκούβερ, στη Χάγη, στο Φάληρο, στο Μανχάταν και πάλι στο Παρίσι.

Διαφήμιση 300×250 Google