Μια Ιδέα: Οι "Φυσικές" Πισίνες

Το σπιτόσκυλο σου έχει πει πόσο του αρέσουν οι πισίνες, αλλά πάντα συνειδητοποιούσε ότι αντιπροσωπεύουν μιαν αντίφαση: Τη θες την πισίνα γιατί σου θυμίζει νερά, θάλασσα λίμνες κλπ, σ' αρέσει γιατί σου θυμίζει φύση, αλλά ταυτόχρονα θέλεις και να είναι εντελώς νεκρή, κανένας ζωντανός οργανισμός να μην επιπλέει εκεί μέσα μαζί σου. Γι' αυτό οι πισίνες είναι τίγκα στο χλώριο (με ενα σωρό αρνητικές επιπτώσεις) ή στο όζον (που είναι πολύ καλύτερος τρόπος).

Υπάρχει, λέει, ακόμα καλύτερος.

Πολύ της μόδας στους πρασινοπυροβολημένους της Βόρειας Ευρώπης και των ΗΠΑ είναι οι "φυσικές" πισίνες, μίνι-λίμνες ουσιαστικά που δεν χρησιμοποιούν κανένα μέσο για να εξολοθρεύσουν τους μικροοργανισμούς μέσα τους. Αντίθετα, μιμούνται τη φύση με τη χρήση υδρόβιων φυτών, μίνι-καταρρακτών και κατάλληλων υλικών για να φτιάξουν πρακτικά αντίγραφα μιας πολύ καθαρής λίμνης, στην οποία οι "καλοί" μικροοργανισμοί νικάνε τους "κακούς". Το νερό, λέει, μπορείς ακόμα και να το πιεις. Πράγμα που κανείς δεν θα σου συμβούλευε να κάνεις σε μια χλωριωμένη πισίνα. Λέει ο ειδικός:

"Instead of creating an abhorrence of nature where everything is dead, it's creating natural healthy water that takes care of itself".

Το σπιτόσκυλο βρήκε ετούτο εδώ το λινκ (το ίδιο ακριβώς του έστειλε και ο αναγνώστης Γιάννης), με 23 δείγματα τέτοιων φυσικών πισινών και αναλυτικές περιγραφές του πώς λειτουργούν.

Έμπα και δες περισσότερες φωτογραφίες εντός, και μετά απάντα: Θα προτιμούσες τέτοια πισίνα σπίτι σου;

Θυμήσου ακόμα:
Η μεγαλύτερη πισίνα του κόσμου
Ακόμα περισσότερες πισίνες

Διαφήμιση 300×250 Google