Τα Μεγαλύτερα Σπίτια Στην Ελλάδα ΙΙ: Εκάλη

Το σπιτόσκυλο εξακολουθεί να παίζει με το Live Maps, όπως καταλαβαίνεις, και όπως είχε υποσχεθεί προχωρά λίγο προς τα βόρεια, γιατί καλή η Φιλοθέη, αλλά τα πραγματικά θηρία βρίσκονται στις Εκάλες και τους Διόνυσους, πιο βόρεια, εκεί που τα οικόπεδα είναι μεγάλα και υπάρχει άπλα. Στην οδό Ρόδων της Εκάλης, ας πούμε, υπάρχουν ετούτα τα δύο θηρία:

Αυτό εδώ είναι στη γωνία με την οδό Διός, και βρίσκεται σε ένα πολύ μεγάλο, γεμάτο με δέντρα οικόπεδο. Το ίδιο το κυρίως σπίτι είναι τεράστιο, μακρόστενο και όχι πολύ όμορφο από ψηλά, καθώς συνδυάζει και μοντερνέ γωνίες και κεραμίδια. Κερδίζει πόντους, πάντως, για την όμορφη πισίνα μες την πρασινάδα, και το τριγύρω δάσος. Ακριβώς δίπλα, υπάρχει αυτό:

Σε ένα εξίσου αχανές οικόπεδο, αλλά με λιγότερα δέντρα, γιατί ετούτο εδώ το σπίτι έχει και πισίνα, και μια πτέρυγα με μεγάλο θόλο που υπονοεί την ύπαρξη ballroom ή/και εσωτερικής πισίνας, και γήπεδο τένις (με χόρτο!), και άλλο ένα μεγάλο κτίσμα, και ανοιχτό πάρκινγκ, και γήπεδο 5x5 (!). Το κυρίως κτίριο είναι λίγο 70s, με την ασπρίλα και τις λευκές αψίδες, και το σπιτόσκυλο πιστεύει ότι μοιάζει περισσότερο με ξενοδοχείο παρά με σπίτι.

Εντός του post, ακόμα μερικά σπίτια βγαλμένα από αμερικανικές σαπουνόπερες.

Κοίτα ετούτο εδώ, επίσης στη Ρόδων. Έχει έναν μακρύ driveway, αλλά πού πάνε τα αυτοκίνητα όταν φτάνουν στην εξώπορτα; Κάνουν όπισθεν για να ξαναβγούν; Ή μπρος-πίσω για να γυρίσουν; Γιατί δεν έχει ένα στρογγυλό μέρος να πάνε γύρω γύρω μπροστά απ' την πόρτα; Και πού είναι το κλειστό γκαράζ; Το σπιτόσκυλο επίσης διαφωνεί με τις μακρινές πισίνες -τις πισίνες, δηλαδή, που βρίσκονται μακριά απ' το κυρίως σπίτι, όπως εδώ. Το σπιτόσκυλο τη θέλει την πισίνα κολλητά, να βγαίνει απ' το λίβινγκ ρουμ και μπλουμ, να βουτάει, ή να ακούει το πλάτσα πλούτσα της σπιτοσκύλας καθώς διαβάζει το περιοδικό του πίνοντας πρωινό, στην κουζίνα.

Να άλλη μια περίπτωση που το σπιτόσκυλο κοιτά με απορία και αποτροπιασμό. Εδώ το αμάξι έχει ένα γκαράζ να πάει, αλλά μετά ο κακομοίρης ο επισκέπτης ή ο ακόμα πιο κακομοίρης κάτοικος πρέπει να ανέβει περίπου 2342 σκαλοπάτια για να φτάσει στην εξώπορτα. Η αρχιτεκτονική του κτιρίου φέρνει προς το Λευκό Οίκο αλλά σε μπεζ. Στα αριστερά υπάρχει ένα τεράστιο γκαζόν άνευ λόγου και αιτίας (τι το κάνει τόσο γκαζόν; Παίζει γκολφ;), η πισίνα είναι πάλι μακριά απ' το κυρίως σπίτι, και είναι περιτριγυρισμένη από πολύ λευκό πέτρινο υλικό (τσιμέντο;), που οπωσδήποτε θα καίει και θα τσουρουφλίζει κάτω απ' τον καλοκαιρινό ήλιο. Αίσχος.

Λίγο πιο νότια, και σε ένα σχετικά πιο μικρό οικόπεδο, υπάρχει αυτό εδώ το μεγαράκι που έχει και κυκλικό δρομάκο για τα αυτοκίνητα, και την πισίνα σχετικά κοντά. Αλλά πάλι είναι τίγκα στο γκαζόν. Η δε μόδα με τα αίθρια (φαίνεται απ' το γλόμπο στη μέση της ταράτσας) δεν πολυαρέσει στο σπιτόσκυλο. Του θυμίζει πολύ ξενοδοχείο.

Αλλά εκτός από τα τεράστια, το σπιτόσκυλο βρήκε και μερικά αρκετά περίεργα σπίτια στην Εκάλη. Να δύο:

Ετούτο εδώ είναι εντελώς αλλόκοτο. Μέτρα επίπεδα: Εφτά. Σε ένα πολύ μικρό και πολύ επικλινές οικόπεδο ο τύπος έχει φτιάξει ένα σπίτι τεράστιο -αλλά εφτά επίπεδα; Αν υποθέσουμε ότι ο όροφος της εισόδου είναι το ισόγειο, η πισίνα είναι στο -3. Άσε που το σπιτόσκυλο απεχθάνεται την ιδέα του να κατέβει σκάλες για να πάει στο υπνοδωμάτιο, ή στην κουζίνα. Έχει συνηθίσει το "κάτω" να σημαίνει "υπόγειο", "playroom", ή "λεβητοστάσιο". Αλλά συνήθεια είναι όλα, φαντάζεται το σπιτόσκυλο. Πες μου, όμως, αν μπορείς να συνηθίσεις αυτό:

Προφανώς μισοτελειωμένο την περίοδο που ο δορυφόρος τράβαγε φωτογραφίες (ή εγκαταλελειμένο) ετούτο το σπίτι-ούφο βρίσκεται σε ένα αλλόκοτο τρίγωνο οικόπεδο που περιτριγυρίζεται από δρόμους. Οπότε δεν έχει γείτονες. Είναι όλο καμπύλες και κλειστά μπαλκόνια, δεν έχει πισίνα, και δεν έχει πολύ "αέρα" γύρω γύρω. Άρα μόνο μία εξήγηση υπάρχει: Είναι στα αλήθεια ούφο.

Το σπιτόσκυλο, τώρα, οφείλει να σε προτρέψει πάλι να μην πας να δεις όλα αυτά τα σπίτια από κοντά, καλύτερα τα βλέπεις απ' το Ίντερνετ, καθώς οι άνθρωποι που τα έχουν δεν γουστάρουν και πολύ τους αρχιτεκτοτουρίστες, το καταλαβαίνεις αυτό, κι εσύ το ίδιο θα ένιωθες. Το σπιτόσκυλο, επίσης, δεν έχει ιδέα σε ποιους πλούσιους και πολύ σημαντικούς ανθρώπους ανήκουν όλα αυτά τα σπίτια -αν ξέρεις εσύ, πες καμιά ιδέα. Τέλος, το σπιτόσκυλο βρήκε και ένα άλλο σπίτι στην Εκάλη, μεγαλύτερο από όλα αυτά που βλέπεις εδώ, το οποίο όμως αξίζει συζήτηση σε δικό του post. Ίσως να μαντεύεις για ποιο μιλάμε.

Μέχρι τότε, δες ακόμα:
Ένα απίθανο τέρας στην Κηφισιά
Τα μεγαλύτερα σπίτια της Φιλοθέης
Σπίτια ξένων πλούσιων και διάσημων στο Google Maps
.
Σπίτια διάσημων ράπερ, επίσης στο Google Maps.
Τους μεγαλύτερους διάσημους αστέρες του real estate.

Διαφήμιση 300×250 Google