Τα Μεγαλύτερα Σπίτια Στην Ελλάδα VII: Πολιτεία

Λοιπόν, πριν αρχίσεις να γκρινιάζεις στα σχόλια, πρώτα απ' όλα να ξέρεις πως το σπιτόσκυλο τις μπερδεύει αυτές τις περιοχές, Κεφαλάρι, Πολιτεία, Κηφισιά, Νέα Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, δεν ξέρει πού αρχίζει η μία και που τελειώνει η άλλη, γι' αυτό θα σου δείξει τώρα σπίτια που μπορεί να μην είναι στην Πολιτεία, αλλά αυτό δεν έχει και πολλή σημασία, έτσι δεν είναι; Σημασία έχουν τα σπίτια, και το πρώτο είναι αρκετά ιδιαίτερο:

Προσέχεις περί τίνος πρόκειται: Ένα σπίτι, απλωμένο, σε ένα επίπεδο, μέσα σε τεράστιο οικόπεδο. Πρόκειται για κάτι πολύ σπάνιο. Ο τύπος αυτός είπε: Δεν θέλω να ανεβοκατεβαίνω σκάλες. Δεν θέλω να κάνω είκοσι λεπτά να πάω στο υπνοδωμάτιο. Θέλω σπιταρόνα, σεβεντίλα, ηλιοσυλλέκτες, πισίνα και πρασινάδες.

Έτσι δημιουργήθηκε αυτό το πολύ ενδιαφέρον πράγμα, ίσως το μόνο μονο-όροφο κτίριο στην περιοχή, που δεν πιάνει ούτε το 1/10 του συντελεστή κάλυψης που έχει το οικόπεδο, και που, πρόσεξέ το, έχει τουλάχιστον δύο open-air αίθρια-εσωτερικούς κήπους. Δες το κυπαρίσι που ξεφυτρώνει, σαν μέσα απ' το σπίτι. Άψογο! Το σπιτόσκυλο πολύ θα ήθελε να δει αν η σεβεντίλα επεκτείνεται και στο εσωτερικό του ντεκόρ, και χειροκροτεί επιδοκιμάζοντας την αισθητική και την αυτοσυγκράτηση του -σίγουρα μεγάλης ηλικίας- ιδιοκτήτη.

Έμπα για ακόμα περισσότερα.

Κι από τα ωραία, πάμε στα γελοία. Βαμμένα στο χρώμα της χαλασμένης μουστάρδας, αυτά τα δύο αδερφάκια θυμίζουν όσα πάνε στραβά στην Ελληνική αισθητική: Η προσκόλληση στην οικογένεια και οι επιρροές από Λας Βέγκας και Ντίσνεϊλαντ. Πώς να σχολιάσει κανείς τις δίδυμες πισίνες με το μπαράκι στη μέση, τους φοίνικες από δίπλα, τα ατέλειωτα γκαζόν και την αισθητική resort. Το σπιτόσκυλο, αποτροπιασμένο, αρνείται.

Α, τι σου 'χω εδώ, μια γειτονιά στα ψηλά, απάνω στο βουνό, ένα τετράγωνο με μισή ντουζίνα σπίτια, και μια μικρή γνώμη για το καθένα:

1. Το μεγαλύτερο οικόπεδο απ' όλα, και το πιο αδιάφορο σπίτι απ' όλα. Βαρετή ασπρίλα, άχρηστο ελεεινό γκαζόν, ανύπαρκτη αισθητική άποψη, ακόμα και η πισίνα έχει το πιο βαρετό σχήμα που θα μπορούσε να έχει. Κερδίζει πόντους για τους ηλιακούς συλλέκτες στην οροφή. Όχι πολλούς.
Βαθμός: 2/10

2. Χωμένο σε μικρότερο οικόπεδο, για κάποιο λόγο αποφάσισαν να το χτίσουνε στραβά. Ποιος ξέρει γιατί. Το αποτέλεσμα είναι το σπίτι να βλέπει προς το φράχτη, αντί για την πισίνα. Χμ.
Βαθμός: 3/10

3. Αχά, εδώ έχουμε κάτι. Σαν βγαλμένο από την Ιταλική επαρχία ή την Καλιφορνέζικη wine country, ένα ωραιότατο και πολύ πρωτότυπο δυώροφο με κεραμίδι και καλόγουστα παράθυρα και χρώματα. Στα συν, η έλλειψη γκαζόν. Στα μείον, η απόσταση της πισίνας απ' το σπίτι.
Βαθμός: 7/10

4. Το πιο αλλόκοτο οικόπεδο που θα μπορούσε να πετύχει κανείς, κι όμως κάτι έχουν καταφέρει αυτοί εδώ. Η είσοδος των αυτοκινήτων είναι από την (άχρηστη) στενή "μύτη" στο κάτω μέρος του οικοπέδου, ενώ το σπίτι είναι χτισμένο πάνω πάνω. Μοιραία η πισίνα είναι πιο μικρούλα, και ο κήπος υποτυπώδης.
Βαθμός: 5/10 (για την προσπάθεια)

5. Σωστές αναλογίες, έξυπνα τοποθετημένο στο οικόπεδο, με πολλά δέντρα γύρω γύρω, αλλά ποιος διάλεξε αυτό το μπλιαχ κίτρινο χρώμα; Ίου.
Βαθμός: 4/10

6. Α, και φτάνουμε στην οικία του Μπλέικ Κάρινγκτον, με τους κίονες, τα αστραφτερά μάρμαρα, τα γκαζόν και το κακό συναπάντημα. Κοίτα αυτό, κοίτα και το 3 αποπάνω. Η μέρα με τη νύχτα. Και αναρωτήσου: Γιατί; Γιατί τα λεφτά πάνε σ' αυτούς που δεν τα αξίζουν;
Βαθμός: 0/10

Και βέβαια θυμήσου:
Κάτι πολύ περίεργο στο Κεφαλάρι
Βίλες στο Καβούρι
Το θηρίο των Λάτσηδων στην Εκάλη
Άλλα θηρία στην Εκάλη
Ένα τέρας στην Κηφισιά (και από άλλη γωνία)
Κι άλλα τέρατα στη Φιλοθέη
Και γιγάντια σπίτια στο Beverly Park του Λος Άνχελες

Διαφήμιση 300×250 Google