Αληθινά Σπίτια XVII: Μιλάνο

Εκείνη ήταν μοντέλο από την Αγγλία. Εκείνος, Ιταλός. Ήταν μοιραίο: Το ζευγάρι που μένει σ' αυτό το παλαβό σπίτι θα ξεκινούσε έναν παράφορο έρωτα στο Μιλάνο και σήμερα, τριάντα χρόνια αργότερα, θα εξακολουθούσε να  περνά τη μισή χρονιά στην πόλη αυτή, την πόλη τους. Η μοίρα βέβαια παίζει περίεργα παιχνίδια μερικές φορές, και κάποιος θα μπορούσε να χαρακτηρίσει το σπίτι τους αχούρι, αλλά αυτά έχει η δημοκρατία, ο καθένας έχει άποψη. Το σπίτι της Έλινορ και του Φράνκο, λοιπόν, είναι μια σοφίτα σε ένα κτίριο με διαμερίσματα. Έχει έκταση περίπου 90 τετραγωνικά, αλλά στουμπηγμένα, με το ταβάνι να έχει μεγάλη κλίση  και κάτι τεράστια ξύλινα  δοκάρια μέσα στη μέση. Εμπα μέσα να δεις φωτογραφίες με κλειστοφοβικούς χώρους, μια μεγάλη ταράτσα, και για να μάθεις πόσο νοίκι πληρώνει κάποιος για 90 τετραγωνικά στο Μιλάνο. Θα σε κάνει να νιώσεις πολύ ωραία.

Αυτό  εδώ είναι το αρκούντως χλιδάτο  κτίριο στο οποίο μένει το σταφιδιασμένο, πια, ζεύγος. Ζούσαν σε έναν από τους χαμηλότερους και ψηλοτάβανους ορόφους, αλλά ο ιδιοκτήτης τους έδιωξε για ιδιοκατοίκηση ή κάτι τέτοιο, οπότε ανέβηκαν στη σοφίτα, την οποία ήδη τη χρησιμοποιούσαν ως γραφείο. Το καλύτερο προσόν του  χώρου  ήταν αυτή η ταράτσα:

Απ' ότι κατάλαβε το  σπιτόσκυλο, οι ταράτσες είναι σπάνιο πράγμα εκεί πέρα, οπότε το ζεύγος είναι πολύ περήφανο  που την έχει. Πώς να μην είναι, θα πεις και θα 'χεις δίκιο, αν αναλογιστείς το αποπνικτικό εσωτερικό:

Αυτό εδώ είναι το σαλόνι, και όπως καταλαβαίνεις ένας φυσιολογικός άνθρωπος μπορεί να σταθεί όρθιος μέχρι περίπου τη μέση του καναπέ, το υπόλοιπο είναι κούφιος χώρος -ο οποίος μετράει στα 90 τετραγωνικά, παρεμπιπτόντως. Το  σαλόνι χωρίζεται από τη μικρή τραπεζαρία από  ένα  κολοσσιαίο διαγώνιο δοκάρι μες τη μέση:

Αφ' ενός δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να ακουμπάς πράγματα, ας πούμε, επειδή γέρνει, αφ' ετέρου και μόνο η θέα του προκαλεί πανικό στο σπιτόσκυλο, το οποίο θα μπουρδουκλωνώταν και θα έτρωγε επικές σαβούρδες αν χρειαζόταν να μείνει σ' αυτό το σπίτι, ή έστω να το επισκεφθεί για λίγα λεπτά της ώρας.

Κι εδώ βλέπεις το μικρό γραφείο χωμένο κάτω από άλλο ένα δοκάρι. Το σπιτόσκυλο σε γενικές γραμμές δεν εμπιστεύεται ανθρώπους που δεν έχουν κομπιούτερ μέσα στο σπίτι, οπότε ήταν έτοιμο να κακοχαρακτηρίσει το ζαριασμένο ζεύγος, μέχρι που διάβασε ότι έχουν ακόμα ένα σπίτι στις ΗΠΑ και ένα στην Καραϊβική, στα οποία περνούν το μισό χρόνο, και είπε εντάξει, πάει στο διάλο. Ως pied a terre μπορεί να το δει αυτό το  μικροσκοπικό και στριφνό διαμερισματάκι.

Παρεμπιπτόντως: Το άρθρο των ΝΥΤ φιλοξενεί δήλωση Μιλανέζου μεσίτη που εξηγεί πως ένα τυπικό  διαμέρισμα αυτού του μεγέθους στην περιοχή κοστίζει πάνω από 1 εκατομμύριο. Και τα νοίκια κυμαίνονται περί τα 7.000 ευρώ.

Το σπιτόσκυλο στο είπε: Δεν νιώθεις καλύτερα τώρα;

Θυμήσου άλλα αληθινά σπίτια: Στις Σέρρες, στη Ρόδο, στη Μαδρίτη, στο Νιου Τζέρσεϊ, στο Μπρούκλιν, στο Μπουένος Άιρες, στο Παρίσι, στη Λιλ, πάλι στις Σέρρες, πάλι στο Μπρούκλιν, στο Χέλσινγκμποργκ, στο Βανκούβερ, στη Χάγη, στο Φάληρο, στο Μανχάταν και πάλι στο Παρίσι.

Διαφήμιση 300×250 Google