To Skateόσπιτο

61

Αν τίποτα έφηβα αγοράκια διαβάζουν αυτό εδώ το blog, από αυτά με τα φαρδιά παντελόνια και τα σκέιτ, που το σπιτόσκυλο πολύ αμφιβάλλει, ας ετοιμαστούν να πιτσιλίσουν τα παντελονάκια τους από ενθουσιασμό. Ο δαιμόνιος αναγνώστης Αντώνης εντόπισε αυτό το σπίτι το φτιαγμένο για σκέιτ στο Architectural Review (!), και το (!) πάει στο ότι το σπίτι αυτό βρίσκεται στην Αθήνα. "Σπίτι φτιαγμένο για σκέιτ" σημαίνει ότι ο τύπος έχει φτιάξει ράμπες μέσα στα δωμάτια, για να κάνει τα πέρα-δώθε του από τη στιγμή που ξυπνάει μέχρι τη στιγμή που κοιμάται χωρίς χρονοβόρες μετακινήσεις, και κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Είναι ένα ακραίο παλαβόσπιτο, και είναι εντυπωσιακό το ότι βρίσκεται ανάμεσά μας. Το σχεδίασε η Αθανασία Ψαράκη και από τότε που έσκασε μύτη στα Ίντερνετς (δέκα μέρες πριν), έχει αποκτήσει τρελό σουξέ στα μπλογκζ (δες εδώ, εδώ, εδώ κι εδώ).

Έμπα να δεις περισσότερα!

51-500x333

54-500x331

29

57

Όπως καταλαβαίνεις αυτό είναι ένα σπίτι βγαλμένο από τις φαντασιώσεις ενός 13χρονου. Το σπιτόσκυλο δεν ξέρει αν ανήκει σ' έναν Richie Rich που κληρονόμησε λεφτά και τα έκανε σκεϊτόσπιτο, ή σε έναν 30χρονο με μυαλό 13χρονου, αλλά ομολογεί πως το σπίτι βγάζει μια ανωριμότητα αμφιλεγόμενη. Πάει κόντρα σε οποιαδήποτε έννοια ευχρηστίας και άνεσης, θυσιάζει το χώρο στο βωμό ενός χόμπι απ' αυτά που τα ξεπερνάς με την ηλικία, και το κάνει με τρόπο φανταχτερό και  ελαφρώς τελεσίδικο. Από την άλλη, σπίτι του είναι ό,τι θέλει κάνει. Είναι κραυγαλέο, αλλά out-of-the-box κραυγαλέο, γι' αυτό το σπιτόσκυλο οφείλει να χαϊδέψει με κατανόηση το κεφάλι του πιτσιρικά (όποια κι αν είναι η ηλικία του) που το 'φτιαξε, και να του ευχηθεί καλές δουλειές, γιατι όταν μεγαλώσει και βαρεθεί τα πατίνια, θα πρέπει να χώσει αρκετά μπικικίνια για να το ξαναφτιάξει.

43

12-500x333

8

16

Μπράβο στην αρχιτεκτόνισσα, πάντως, για το μεράκι, την κατανόηση, τα ωραία υλικά και την υπομονή. Το σπιτόσκυλο μαντεύει πως ήτο Ιώβειος.

Διάβασε περισσότερα εδώ.

Διαφήμιση 300×250 Google