Ζώντας Σε 20 Τετραγωνικά Μέτρα

5-12-kevin-apt-1

Γεια σου Κέβιν, που καμαρώνεις σα γύφτικο σκεπάρνι. Αφού πρώτα κέρδισες βραβείο απ' το Apartment Therapy για το πώς έχεις φτιάξει το διαμέρισμα-τρύπα στο οποίο ζεις στο Μανχάταν, τώρα λες την θαρραλέα σου ιστορία και σε κάτι που λέγεται New York Daily News. Είσαι τόσο καπάτσος. Έχεις καταφέρει να εκμεταλλευτείς κάθε τετραγωνικό εκατοστό του χώρου σου, χρησιμοποιώντας υλικά και χρώματα που τον κάνουν να φαίνεται μεγαλύτερος. Βλέποντας τις φωτογραφίες του 20 τετραγωνικών μέτρων δωματίου που αποκαλείς σπίτι, Κέβιν, το σπιτόσκυλο έχει την εντύπωση πως βλέπει ένα σπίτι πολύ μεγαλύτερο, 22 τετραγωνικά και βάλε, μπορεί και 25.

Θα διαπιστώνεις πως το σπιτόσκυλο έχει έναν τόνο που μπορεί να παρεξηγηθεί ως ειρωνικός. Ίσως να πιστέψεις πως το σπιτόσκυλο σε μέμφεται επειδή η ζωή δεν στα 'φερε πρίμα, και είσαι αναγκασμένος να ζεις σε ένα μικροσκοπικό σπιρτοκουτάκι, το οποίο όμως με αγάπη και προσπάθεια έχεις καταφέρει να μετατρέψεις σε μια ζεστή φωλίτσα. Όχι, Κέβιν, το σπιτόσκυλο δεν σε μέμφεται. Ή τουλάχιστον, δεν σε λοιδωρεί γι' αυτό. Σε κοιτά με απορία και συγκατάβαση (αλλά κι απέραντη συμπόνοια, σαν αυτή που ο αριστερός νιώθει για τους τύπους στη death row) επειδή  πληρώνεις νοίκι 1550 δολάρια το μήνα (μπλικ μπλικ: 1130 ευρώ) για να ζεις σε ένα μικρό δωμάτιο -και μετά βγαίνεις και φωτογραφία γι' αυτό, περήφανος.

Αναγνώστη, έμπα να δεις τι έχει κάνει εδώ ο μάστορας.

from_window_rect540

from_doorway_rect540

sofa_vignette_rect540

kitchen_rect540

bed_rect540

Ομολογουμένως τόσες πολλές φωτογραφίες για λιγότερα από είκοσι τετραγωνικά είναι overkill, από πόσες γωνίες να δείξεις το ημίδιπλο κρεβάτι, το ντουλάπι-κουζίνα, τον IKEA καναπέ, το πάτωμα και τις μετροσέξουαλ πινελιές; Και το σπιτόσκυλο λέει "λιγότερα από είκοσι τετραγωνικά" επειδή όπως ίσως πρόσεξες κάτι λείπει: Η τουαλέτα δεν έχει φωτογραφίες, πιθανότατα επειδή δεν υπάρχει φωτογραφική μηχανή με ελάχιστη εστιακή απόσταση μικρότερη από τρία εκατοστά.

Το σπιτόσκυλο όπως ξέρεις έχει μια συμπάθεια για τους μικρούς χώρους αλλά πιστεύει πως παντού υπάρχουν όρια, και πως το σπιτάκι του Κέβιν είναι μια χαρά για κοιτώνας σε μικρό πανεπιστήμιο ή για δωμάτιο πάμφθηνου μπουτίκ ξενοδοχείου στο Άμστερνταμ, αλλά για διαμέρισμα όπου ζει ένας άνδρας 32 ετών είναι απαράδεκτο. Και μπορεί να πάρει όσες frilly κουρτινούλες και αγαλματάκια του Βούδα θέλει: Απ' τη στιγμή που δεν σηκώνεται να πάει σε ένα τριπλάσιο διαμέρισμα στο Μπρούκλιν με τα ίδια λεφτά, ο Κέβιν (ίσως άδικα, αλλά μοιραία), είναι στα μάτια του σπιτόσκυλου σταμπαρισμένος ώς μια ψωνάρα του Μανχάταν, και douche από τους λίγους.

Και βάζοντας το over στο οverkill: Κάτοψη!

5-12-kevin-apt-2

Θυμήσου: Το διαμέρισμα ενός άλλου πιθανού douchebag στο Μανχάταν (στο Χάρλεμ, συγκεκριμένα), ο οποίος έχει ακριβώς την ίδια ηλικία με τον Κέβιν. Το σπιτόσκυλο δεν ξέρει γιατί αντιδρά έτσι έντονα με δαύτους. Ίσως γι' αυτόν ακριβώς το λόγο: Επειδή είναι συνομήλικοί του, και δεν του μοιάζουνε καθόλου.

Θυμήσου ΙΙ: Το διαμέρισμα των 25 τετραγωνικών, το σπίτι των 28 τετραγωνικών και το σπίτι των 30 τετραγωνικών.

Διαφήμιση 300×250 Google