Αξίζει Τα Λεφτά Του ΙΙ: Πανόραμα Βούλας

To σπιτόσκυλο κάπου είχε ξαναδεί κάποτε αυτό εδώ το συγκεκριμένο σπίτι (ίσως εδώ), και τότε ίσως να προσφερόταν έναντι υψηλότερου ανταλλάγματος, αν η μνήμη του δεν το απατά, αλλά η ουσία είναι η εξής: Η αναγνώστρια ria ria έστειλε στο σπιτόσκυλο ένα λινκ με ένα site που ως θέμα του έχει αυτό το σπίτι, και τίποτα άλλο. Είναι ένα εντυπωσιακό σπίτι, ομολογουμένως. Του αξίζει τέτοιο site. Στο Πανόραμα της Βούλας βρίσκεται, το 2006 τελείωσε, σκαρφαλωμένο σε μια πλαγιά από αυτές που έχει λοιδωρήσει το σπιτόσκυλο, αλλά είναι φτιαγμένο με εξαιρετικά πολυτελή υλικά, φαντεζί λεπτομέρειες και ακριβά εξτραδάκια. Πωλείται έναντι 2.900.000 ευρώ. Τα αξίζει; Μπες για να δείς άπειρες (ατέλειωτες!) φωτογραφίες και να μάθεις περισσότερες λεπτομέρειες.

Και μόνο από την ποιότητα των φωτογραφιών καταλαβαίνεις ότι μιλάμε για ένα ακριβό σπίτι, φτιαγμένο από ακριβά υλικά. Το στρογγυλό παράθυρο είναι ένα άλλο hint.

To σπίτι βρίσκεται σε ένα οικόπεδο μισού στρέμματος και έχει έκταση 515 τετραγωνικά απλωμένα σε τέσσερα επίπεδα. Έχει πέντε υπνοδωμάτια, τα δύο μάστερ, και επτά μπάνια. Στην περιγραφή του περιλαμβάνεται και το εξής:

Ασανσέρ: Ναι
Πισίνα: Ναι
Καταρράκτης: Ναι

Όπως βλέπεις και το απομέσα είναι φροντισμένο εξαιρετικά, με ξύλο παντού, ακριβά χαλιά, αυτή την κρεμαστή στρογγυλή πολυθρόνα (που το σπιτόσκυλο τη βλέπει και ζαλίζεται), ενώ στο βάθος, πίσω από την τραπεζαρία, βλέπεις τον καταρράκτη.

Νατος και πιο κοντά: Νερά τρέχουν πάνω σ' αυτό τον βράχο/τοίχο, με αποτέλεσμα οι καλεσμένοι να τρέχουν όλοι για τσίσα. Δες τι ωραίος πολυέλαιος, πάντως. Και τι άσχημες καρέκλες. Στο listing αναφέρεται πως αν θες μπορείς να αγοράσεις και όλη την οικοσκευή μαζί με το σπίτι, με τα έπιπλα (πολλά είναι ΙΚΕΑ) και τις τηλεοράσεις και απ' όλα. Για να μη στα γράφει το σπιτόσκυλο λίγα λίγα, πάρε την επίσημη περιγραφή:

Στο λόφο του Πανοράματος της Βούλας, πωλείται, πολυτελής μονοκατοικία με μαγευτική θέα βουνού και θάλασσας. Η οικία αυτή είναι κατασκευασμένη με τα καλύτερα υλικά της αγοράς (δομικά και επενδυτικά) και φέρει ιταλικά επώνυμα έπιπλα.
Ολοκληρώθηκε το 2006 και συγκεντρώνει όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά τελευταίας τεχνολογίας που απαιτεί ένα υπερπολυτελές σπίτι: τηλεφωνικό κέντρο, σύστημα συναγερμού και δίκτυο υπολογιστών κορυφαίας ποιότητας, ενδοδαπέδια θέρμανση με θερμοστάτες σε κάθε όροφο, κεντρικός κλιματισμός για ψύξη/θέρμανση με ανεξάρτητα χειριστήρια σε κάθε χώρο, Dolby surround home cinema στο σαλόνι(καθιστικό), στο playroom και στο master υπνοδωμάτιο, εντοιχισμένα ηχεία οροφής υψηλής απόδοσης σε σαλόνι, καθιστικό, κουζίνα, υπνοδωμάτια και μπάνια, δορυφορική εγκατάσταση σε κάθε δωμάτιο, κεντρικό σύστημα καθαρισμού, αυτοκαθαριζόμενα τζάμια της Pilkington σε όλα τα σημεία χωρις εύκολη πρόσβαση, θερμαινόμενη πισίνα με επένδυση φυσικού βοτσάλου, εξωτερικό τζακούζι 6 θέσεων,  πολλά εξτρά στην κουζίνα όπως σκουπιδοφάγος, βρύση στιγμιαίου βραστού νερού, τροφαποθήκη κ.α.
Το σαλόνι στολίζει ένα μίνιμαλ τζάκι και ένας καταράκτης ανακυκλούμενου νερού με δύο πηγές φωτισμού, οι ψευδοροφές σε όλους τους κυρίως χώρους (καθώς και στα υπνοδωμάτια) διαθέτουν κρυφό φωτισμό ενώ το σαλόνι, το καθιστικό και τα 2 μάστερ μπάνια έχουν και φωτισμό κάτω από τα έπιπλα. Η μονοκατοικία πωλείται μη επιπλωμένη, ή επιπλωμένη  ως έχει στις φωτογραφίες, συμπεριλαμβανομένων όλων των φωτιστικών (και του πολυέλαιου), των τηλεοράσεων (3 LCD's, 1 plasma και 2 συμβατικές), των ηχητικών συστημάτων και των εγκαταστάσεων home cinema.

Τα πάντα μοιάζουν γυαλιστερά και καλοφωτισμένα -και σίγουρα η σπιτοσκύλα θα μεγαλουργούσε σ' αυτή την κουζίνα.

Μια κρεβατοκάμαρα

Το ένα μάστερ μπέντρουμ έχει το κρεβάτι τοποθετημένο λίγο αλλόκοτα, με το κεφάλι μέσα στη μέση. Το σπιτόσκυλο προτιμά να κοιμάται με το προσκεφάλι του σ' έναν τοίχο, δεν ξέρει τι παραξενιά είναι αυτή, αλλά αλλιώς ζαλίζεται.

Το μάστερ μπάθρουμ θα μπορούσε να έχει μια τυπική καμπίνα για ντους, αλλά όχι, να ένα ψηφιδωτό κουβούκλιο με μια τρούπα και βοτσαλάκια. Κιτς ή μεγαλειώδες;

Αυτοί οι κρυφοί φωτισμοί δίνουν ατμόσφαιρα αλλά δεν βοηθάνε καθόλου άμα θες να σπάσεις το σπυράκι. Ο περιφερειακός φωτισμός στον καθρέφτη, όμως, είναι θαυμάσιος.

Κι εκεί που νόμιζες ότι είσαι σε ένα σπίτι στο Λος Άντζελες, κοιτάς απ' έξω να δεις τη θέα και να: Φαλακροί λόφοι με ψευτοχλιδοσαβουροπολυκατοικίες, και ανάμεσα σε σένα και τη θάλασσα, τσιμέντο και κακό γούστο. Στην Ελλάδα είσαι.

Λοιπόν, δες ακόμα περισσότερες φωτογραφίες στο γκάλερι παρακάτω και αποφάνσου: Τα αξίζει τα δύο-εννιακόσα;

UPDATE: Η τιμή έπεσε στα 2.400.000. Καταραμένη ύφεση!

Διαφήμιση 300×250 Google