Δυο Σπίτια: Σίδνεϊ, Πράγα

Λοιπόν, σήμερα το σπιτόσκυλο σου έχει ένα σκοτσέζικο ντους με δυο σπίτια που πωλούνται σε δυο εντελώς διαφορετικά μέρη του κόσμου, που δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, και που τα θέλει και τα δύο. Πρώτα, πάμε πάλι στην Αυστραλία.

Ετούτο το μοντέρνο αριστούργημα είναι, λέει, εμπνευσμένο από τη δουλειά του Neutra και του Lloyd Wright, πράγμα που μάλλον φαίνεται, και μάλλον αρέσει στο σπιτόσκυλο. Είναι, όπως και να το κάνουμε, πολύ προσεγμένο. Τι να πρωτοπροσέξεις;

Η θέα από την 20άμετρη πισίνα είναι, φυσικά, καταπληκτική. Οι κήποι έχουν κάτι που χαλάει το σπιτόσκυλο (γκαζόν), αλλά εντάξει, λεπτομέρειες.

Το σπιτόσκυλο λατρεύει το ότι το σπίτι εκτείνεται σε ένα επίπεδο (έχει και ένα υπόγειο), καθώς ποτέ δεν συμπάθησε τις σκάλες. Επίσης, υπάρχει και γκαράζ για τρία αυτοκίνητα, καθώς και γήπεδο τένις.

Επίσης καλό: Το μάστερ μπέντρουμ με την θέα και τις τζαμαρίες που ανοίγουνε για να μπαίνουν τα έξω-μέσα.

Ετούτο το τζάκι δεν του πολυαρέσει του σπιτόσκυλου, αλλά η άπλα καλή είναι, και οι τζαμαρίες το ίδιο.

Το Walker House μπορείς να το τσιμπήσεις εδώ (10 εκ. δολάρια, 6,1 εκατομμύρια ευρώ, τσιμπημένο λιγάκι). Έχει, φυσικά, και δικό του site.

Πολύ πιο μακριά από εκεί, πολύ πιο κοντά στο εδώ, στην Πράγα, ένα θαυμάσιο (αν και αλλόκοτο) ρετιρέ σε καταπληκτικό σημείο. Κοίτα την κουζίνα:

Κοίτα και μια γενικότερη άποψη του δεύτερου ορόφου. Κάθε γωνιά φωνάζει "αλλόκοτο"!

Το τζάκι; Το κεκλιμμένο ταβάνι; Το θαρραλέο γαλάζιο και το γυμνό τούβλο στους τοίχους; Εντάξει, τα έπιπλα αλλάζουν, εννοείται.

Κάτω, ένα φουαγιέ ανοίγει στα υπνοδωμάτια. Όπου λίγο τα χαλάμε:

Το σπιτόσκυλο αντιτίθεται στην ύπαρξη οποιονδήποτε υδραυλικών εγκαταστάσεων εντός του υπνοδωματίου, παραδοσιακά. Δεν την αντέχει την ιδέα της υγρασίας και των υδρατμών. Και, παρεμπιπτόντως, απεχθάνεται τους ροζ τσιχλοφουσκέ τοίχους, τις βαριές κουρτίνες, και τα φωτιστικά-κλαδιά. Το μόνο πράγμα που του αρέσει στην αποπάνω εικόνα είναι οι Simpsons.

Το κομψό μπαλκονάκι, πάντως, σου επιτρέπει να πάρεις το πρωινό σου με στυλ πριν κατέβεις για τη βόλτα στην παλιά πόλη, 20 λεπτά μακριά με τα πόδια.

Ετούτο το αλλόκοτο διαμέρισμα έχει μέγεθος 320 τετραγωνικά και πωλείται για 1,7 εκατομμύρια ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι πάει και η Πράγα, χάλασε. Μπορείς να το τσιμπήσεις εδώ.

via contemporist, NYT

Δες ακόμα:
Δυο σπίτια στο Λος Άντζελες
Δυο σπίτια στην Αυστραλία
Δυο βίλες με θέα, σε Καναδά και Ταϊλάνδη
Διαμερίσματα στο Μανχάταν

Διαφήμιση 300×250 Google