Τα Μεγαλύτερα Σπίτια Στην Ελλάδα ΙΧ: Βούλα

Μερικές φορές δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψεις πόσο λάθος είναι ένα πράγμα. Ο αναγνώστης Κώστας, μάστερ του Live Maps, έστειλε στο σπιτόσκυλο το αποπάνω, και το σπιτόσκυλο το είδε, και ήταν σαν να έβλεπε την εικόνα μιας αθώας παιδούλας σε πονηρά ενσταντανέ με μοναχό του Άγιου Όρους. Ήταν λάθος. Λάθος. Δες κι από άλλη γωνία:

Το  πράγμα ετούτο  βρίσκεται στην περιοχή της Βούλας, ψηλά στο Πανόραμα, απάνω στο λόφο. Το σπιτόσκυλο πιστεύει πως σε μέρη με τόσο μεγάλη κλίση δεν πρέπει να χτίζονται σπίτια, το θεωρεί βλακώδες, αλλά να που υπάρχει κάτι ακόμα πιο βλακώδες: Να το χτίσεις και μετά να το βάψεις ροζ. Ετούτο το σπίτι είναι σαν μια ροζ τούρτα, ένας εννιαόροφος εφιάλτης από σκάλες και πεζούλες (η είσοδος είναι από μπροστά), για να γυρνάς στο σπίτι σου κατάκοπος απ' τη δουλειά, και να έχεις την αίσθηση ότι τώρα πρέπει να σκαρφαλώσεις και ένα βουνό μέχρι να καταφέρεις να σωριαστείς στον καναπέ σου. Ένα ροζ βουνό. Απ' όπου και να το δεις, ετούτο το πράγμα είναι ένα λάθος. Κάθε φορά που θα το σκέφτεται το σπιτόσκυλο, είναι σίγουρο πως ένας άγγελος κάπου θα πεθαίνει.

Στη συνέχεια, όμως, το σπιτόσκυλο εξακολούθησε να παίζει με το Live Maps τσεκάροντας τη γειτονιά της ροζ τούρτας, και βρήκε αρκετά άξια σχολιασμού. Για έμπα εντός:

Η περιοχή, λοιπόν, είναι γεμάτη με μεγάλα σπίτια χτισμένα σε πολλά πολλά επίπεδα, τα οποία έχουν όλα θαυμάσια θέα. Μερικά, όπως τα αποπάνω, μπορείς να τα πεις υποφερτά, livable, αξιοπρεπή. Είναι αυτά που βρίσκονται σε οικόπεδα με σχετικά μικρότερη κλίση. Τα άλλα είναι το πρόβλημα, τα κεκλιμμένα:

Όπως και να το κάνουμε, άμα σου λάχει γκρεμός, τι να κάνεις, θα το χτίσεις το σπίτι σου στο γκρεμό. Βέβαια, ετούτος ο γκρεμός σαν κατσάβραχο του μοιάζει του σπιτόσκυλου, και υποπτεύεται έντονα πως κάποτε όλες αυτές οι πλαγιές δεν προορίζονταν καθόλου για δόμηση. Αλλά αυτό δεν είναι του παρόντος. Το θέμα είναι πως ένα σπίτι σε (πέντε; έξι;) πολλά επίπεδα χάνει την πρακτικότητά του. Κάπου πρέπει να υπάρχει ένα μάξιμουμ όριο επιπέδων. Το σπιτόσκυλο πιστεύει πως είναι τα τέσσερα. Όχι παραπάνω.

Εδώ βλέπεις δυο πράγματα: Ένα ασυνήθιστο (τη γωνιακή πισίνα στο μοντέρνο σπίτι αριστερά), και ένα πολύ κοινό θέαμα στην περιοχή: Μια οικοδομή. Το σπιτόσκυλο δεν ξέρει πότε πέρασε από εκεί ο δορυφόρος του Live Maps, αλλά οι φωτογραφίες δείχνουν έναν οικοδομικό οργασμό, χτίζονται τα πάντα εκεί πάνω.

Όπως γίνεται συνήθως στις ακριβές περιοχές, το σπιτόσκυλο βρήκε και ένα γιγάντιο και πολύ περίεργο τέρας, αυτό που βλέπεις από πάνω. Υπάρχουν διάφορες παραδοξότητες εδώ. Υπάρχουν πολλά κτίρια, σαν διαφορετικά μεταξύ τους, αλλά ένα. Ένα τραμπολίνο στον κήπο. Κάτι τρέχει με τη στέγη πάνω δεξιά. Και φυσικά, πώς μπορείς να μην προσέξεις το γήπεδο μπασκετένις. Μα δες το κι από άλλη μια γωνία, τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο:

Κάτω από το γήπεδο, τα σπίτια, την πισίνα (που πέφτει πάνω της ο ήλιος και στραβώνει το δορυφόρο) και τον κήπο υπάρχουν τουλάχιστον δυο όροφοι! Τι είναι αυτό το πράγμα; Σπίτι; Ιδιωτικό σχολείο; Το σπιτόσκυλο δεν έχει ιδέα. Πάρε και μια τρίτη οπτική γωνία:

Το σπιτόσκυλο μένει άφωνο, μπροστά σε ετούτη την αρχιτεκτονική παραδοξότητα.

Εσύ ψαχούλεψε:
Τα θηρία της Σάντα Μπάρμπαρα
Ένα γιγάντιο σπίτι στην Εκάλη
Το τέρας της Κηφισιάς (κι εδώ, κι εδώ, κι εδώ)
Τα εκπληκτικά σπίτια στους γκρεμούς της Λα Χόγια
Τα γιγάντια σπίτια του Beverly Park
Περίεργες βίλες στην Πολιτεία
Κάτι πολύ περίεργο στο Κεφαλάρι
Βίλες στο Καβούρι
Το θηρίο των Λάτσηδων στην Εκάλη
Άλλα θηρία στην Εκάλη
Κι άλλα τέρατα στη Φιλοθέη

Διαφήμιση 300×250 Google