Δυο Βίλες: Ταϊλάνδη, Καναδάς

Λοιπόν, εδώ το σπιτόσκυλο σου έχει δυο σπιταρόνες από δυο άκρες του κόσμου εντελώς αντίθετες. Η μια (που τη βλέπεις από πάνω) είναι στο τροπικό Πουκέτ (Πουκέ;) της Ταϊλάνδης, η άλλη στη Βικτόρια της Βρετανικής Κολομβίας. Το κοινό τους είναι ένα, και ένα μόνο: Η θέα. Βλέπουν θάλασσα all the way. Καθώς το καλοκαιράκι έχει μπει (όλο μέσα) και λαχταράμε όλο και περισσότερο πλάτσα πλούτσα, δες θέες και εμπνεύσου.

Πρώτα, πάμε στο Πουκέτ

Τροπικό μέρος, 60 μέτρα πάνω από τη θάλασσα, και μια infinity pool. Τι άλλο θες, πες μου. Η βίλα του Τζον Τσάντγουικ, ενός σκοτεινού σπεκουλαδόρου των Χρηματιστηρίων στο Πουκετ μοιάζει με το φρούριο κακού σε ταινία Τζέιμς Μποντ, αν ο κακός είχε πάρα πολύ καλό γούστο. Είναι 750 τετραγωνικά και κόστισε περί τα 2,5 εκατομμύρια δολάρια για να τη φτιάξει.

Αυτό είναι το μεγάλο και ψηλοτάβανο αλλά σχετικά σεμνό κατά τα άλλα λίβινγκ ρουμ. Ο κύριος Τσάντγουικ έχει μια γυναίκα με καταγωγή απ' το Λάος. Άσχετο.

Η θέα, που λέγαμε.

Η σούπερ κουζίνα.

Α, εδώ είμαστε. Το σπιτόσκυλο το λατρεύει αυτό το γραφείο με πάθος. Πόσες ατέλειωτες ώρες θα μπορούσε να περάσει εκεί μέσα, χαζεύοντας τη θέα αντί να δουλεύει.

Αλλά αρκετά με τη ζέστη, ας πάμε στην άλλη όχθη του Ειρηνικού, σε ένα ήσυχο μέρος του Καναδά που ονομάζεται Βρετανική Κολομβία.

Ετούτο είναι ένα σπίτι 320 τετραγωνικών, που χτίστηκε το 1930 και ανακαινίστηκε ραγδαία το 2006. Βρίσκεται στη νότια ακρούλα του νησιού Βανκούβερ -υπάρχει και καραβάκι που σε πάει στο Σιάτλ. Το σπίτι πωλείται προς 2,995 εκ. Καναδικά δολάρια, δηλαδή περίπου 1,9 εκ. ευρώ. Ας δούμε αν τα αξίζει.

Από πίσω δε λέει και πολλά πράγματα.

Από μπρος είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα. Πολλη τζαμαρία, να χαζεύεις τη θέα. Ούτε λόγος για πισίνα βέβαια -θα ήταν παγωμένη τους 9 μήνες.

Όλα τα λεφτά: Η θέα.

Η θέα βλέπει προς το Στενό Χουάν Ντε Φούκα. Αυτή η πληροφορία ίσως να μην σου λέει κάτι, αλλά επέτρεψε το σπιτόσκυλο να σου θυμίσει πως ο Χουαν Ντε Φούκα ήταν διάσημος εξερευνητής, γεννηθείς στην Κεφαλλονιά με ορίτζιναλ όνομα Ιωάννης Φωκάς. Ω ναι. Έχουν δώσει το όνομά του ακόμα και σε τεκτονική πλάκα. Στα αριστερά, το μπάρμπεκιου.

Η μάστερ σουίτα είναι 80 τετραγωνικά, πράγμα που αρέσει στο σπιτόσκυλο. Είναι καλό πράγμα η άπλα.

Εκτός από άπλα, έχει και τζάκι. Και, βέβαια, τη θέα.

Το σπιτόσκυλο, που του αρέσουν οι ζέστες, θα προτιμούσε το Πουκέτ. Εσύ;

Κι άλλος σπιτοσκυλοτουρισμός: Λος Άντζελες, Αυστραλία, Μανχάταν, πάλι Μανχάταν

Διαφήμιση 300×250 Google