Τα Μεγαλύτερα Σπίτια Στην Ελλάδα V: Καβούρι

Συνεχίζοντας την πολύ δημοφιλή σειρά, τo σπιτόσκυλο θα σε πάει τώρα πιο νότια, στη θάλασσα, καλοκαιριάζει άλλωστε, να ρίξεις μια ματιά στα σπίτια που υπάρχουν στη μικρή χερσόνησο στο Καβούρι. Καταλαβαίνεις για τί πράγμα μιλάμε: Είναι ένα μέρος πνιγμένο στα πεύκα, που βρέχεται από το Σαρωνικό. Μπορεί να μην έχει αμμώδεις παραλίες μπροστά ακριβώς από τα σπίτια που βλέπεις, αλλά όλα τους βλέπουν θάλασσα μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι, οπότε καλό είναι κι αυτό.

Το σπιτόσκυλο, που ζει στα βόρεια, δεν έχει ιδέα ποιοι μένουν σ' αυτά τα σπίτια. Δες το αποπάνω, ας πούμε. Τι άλλο θέλει αυτός ο τύπος; Το σπίτι του έχει το μέγεθος ξενοδοχείου, οπότε ποτέ δε θα βαριέται τα ίδια δωμάτια. Η πισινάρα του έχει το εμβαδό του σπιτιού του σπιτόσκυλου. Και η θάλασσα είναι πρασινογάλαζη και είναι δίπλα, και όλη μέρα ακούει το πλάτσα πλούτσα των κυμάτων, και τίποτα άλλο.

Και υπάρχουνε κι άλλοι.

Να μια συστάδα από άλλα τρία σπίτια, και φυσικά το βλέμμα σου πέφτει στην πισίνα με το σχήμα Τ που έχει ο από πίσω. Ενδιαφέρουσα είναι, αλλά λίγο σπάταλη, το δε infinity pool effect πιθανότατα χαλάει ελαφρώς από το γεγονός ότι μπροστά φατσα-κάρτα υπάρχει άλλο ένα δυώροφο σπίτι. Τα δύο σπίτια μπροστά στη θάλασσα, πάντως, μοιάζουν μικρότερα σε μέγεθος, πιο μετρημένα και κομψά και κοντά στα γούστα του σπιτόσκυλου. Εκτός από το γκαζόν -το σπιτόσκυλο απεχθάνεται το γκαζόν. Ας τα δούμε και από μιαν άλλη οπτική γωνία:

Το σπιτόσκυλο αναρωτιέται αν ετούτα τα σπίτια είναι νόμιμα χτισμένα, με βάση τους νόμους που απαγορεύουν να χτίζεις πολύ κοντά στην ακτή, νόμους με τους οποίους σε γενικές γραμμές διαφωνεί, πάντως, αλλά αυτή είναι μια άλλη συζήτηση. Ίσως εσύ να ξέρεις.

Κατά τα άλλα, παρατήρησε πως ο αριθμός των σπιτιών στην χερσόνησο είναι εξαιρετικά μικρός, πράγμα που πιθανοτατα σημαίνει πως το μέρος είναι αδιανόητα ήσυχο και ξεκουραστικό. Πάρε άλλα τρία παραδείγματα:

Και εδώ τα σπίτια είναι το ένα πάνω στ' άλλο, και το αριστερό φέρνει λίγο προς Δυναστεία, αλλά μη μου πεις ότι δεν θα ήθελες να ζεις σε μια τέτοια τοποθεσία. Το σπιτόσκυλο δεν θα είχε καμία αντίρρηση. Μάλιστα, βρήκε και ωραίο φανταστικό project:

Θα ήθελε να πάρει ετούτο εδώ που, όταν ο δορυφόρος του Live Maps πέρασε έμοιαζε εγκαταλελειμένο, και να το φτιάξει, να του καθαρίσει την πισίνα, να του φροντίσει τον οργιώδη κήπο (χωρίς γκαζόν!), να το αγαπήσει και να ζήσει κοντά του για πολλά χρόνια, μέχρι να βαρεθεί το πλάτσα-πλούτσα.

UPDATE: Ξεφυλλίζοντας το αγγελιένθετο της Κυριακάτικης Καθημερινής (λευκό, αντί για μπλε!) το σπιτόσκυλο εντόπισε τρεις μονοκατοικίες του Καβουρίου προς πώληση. Τιμές; Από 7 μέχρι 7,5 εκατομμύρια ευρώ. Σωστά διάβασες.

Δες, εξάλλου:
Το αγαπημένο παραθαλάσσιο σπίτι, ever
Μερικά ακόμα αξιοπόθητα beach houses
Το Μεγαθήριο της Εκάλης
Το μεγαλύτερο Μεγαθήριο της Κηφισιάς
Κι άλλα θηρία στην Εκάλη
Και τέλος, τα θηρία της Φιλοθέης

Διαφήμιση 300×250 Google