Αληθινά Σπίτια VIII: Σέρρες

That's the spirit: Αρκετά ξένα "Αληθινά Σπίτια" έχουμε δει, ας δούμε και κάνα Ελληνικό (δηλαδή, δεύτερο Ελληνικό). Η αναγνώστρια kg φωτογράφισε το σπίτι της και έστειλε τις φωτογραφίες στο σπιτόσκυλο. Να τι έχει να μας πει γι' αυτό:

"Το σπίτι είναι στις Σέρρες, σε καινούρια γειτονιά στον τελευταίο όροφο μιας τετραόροφης οικοδομής. Την μέρα βλέπουμε τον κάμπο (καταπράσινος τώρα) και το βράδυ τα φώτα της Νιγρίτας 22 χιλιόμετρα μακριά. Είναι γύρω στα 90 τετραγωνικά, διαμπερές με 3 υπνοδωμάτια, 2 μπάνια και σαλοκουζίνα (μη σου πω την γνώμη μου για τις σαλοκουζίνες και τους εργολάβους ) κι όπως καταλαβαίνεις έχουμε κάνει αρκετές βελτιώσεις, λειτουργικές και ποιοτικές. Τα ντουλάπια της κουζίνας και ο τοίχος που την κρύβει είναι δικά μου σχέδια. Ζούμε σ’ αυτό εγώ κι ο άντρας μου.

Κάνω συχνές αλλαγές στους χώρους, αλλάζοντας χρώματα, κουρτίνες, αντικείμενα. Ελπίζω να πάρω σύντομα καινούριους λευκούς καναπέδες. Επειδή μ’ αρέσουν οι ανοιχτοί χώροι, έχουμε τα απαραίτητα έπιπλα, αλλά φροντίζω τα χρηστικά αντικείμενα να είναι και διακοσμητικά.

Γενικά το σπίτι μου αρέσει, θα ήθελα μόνο ένα extra δωμάτιο για την κουζίνα. Ποτέ δεν ξέρεις όμως.

Υ.Γ. το αγαπημένο μου αντικείμενο είναι ένα τεράστιο μίξερ το οποίο με βοηθάει να ζυμώνω ψωμί".

Ωραία μας τα είπε. Έμπα μέσα για το φωτογραφικό τουρ.

Αυτό είναι το καθιστικό με την ωραία λευκή βιβλιοθήκη που τονίζει το χρώμα των βιβλίων. Όπως θα παρατηρήσεις, όλο το σπίτι άσπρο είναι, με έντονες πινελιές από δω κι από κεί.

Να άλλη μια φωτογραφία του καθιστικού, στην οποία φαίνεται και το τζάκι. Ωραίο: Το ρολόι πάνω απ' το τζάκι. Όχι και πολύ ωραίος: Ο πιτσιλωτός καναπές.

Το σπιτόσκυλο συμπαθεί ετούτο το γραφείο, όχι μόνο για το λαχανή τοίχο και τον σκυλοπίνακα, αλλά και για τις δυο θέσεις εργασίας. Καλό θα ήταν, βέβαια, οι ιδιοκτήτες να επενδύσουν σε δυο πολύ καλές καρέκλες, αν δουλεύουν πολλές ώρες μπροστά στο κομπιούτερ.

Ετούτος εδώ είναι ο τοίχος που σχεδίασε η ιδιοκτήτρια για να κρύβει την κουζίνα. Γι' αυτό το θέμα υπάρχουν δυο σχολές σκέψης, και το σπιτόσκυλο είναι με τη μεριά αυτών που προτιμούν μια ανοιχτή κουζίνα, αλλά ταυτόχρονα δεν μπορεί να σημειώσει πως τα ραφάκια για τα μπαχαρικά, τα μπουκαλάκια και τα μπλιμπλίκια είναι θαυμάσια ιδέα. Η κουζίνα, η οποία είναι λίγο στενή, φαίνεται κι εδώ:

Το ότι μια γυναίκα έχει επιμεληθεί ετούτο το σπίτι, είναι προφανές.

Αυτή τη φωτογραφία της τραπεζαρίας δεν εξυπηρετεί κανέναν άλλο σκοπό εκτός από δύο: Πρώτον, τι ωραία που είναι η πορτοκαλιά καρέκλα, δεύτερον, αχ, γιατί ιδιοκτήτρια έβαλες τέτοιο πλακάκι κάτω. Παρεμπιπτόντως, φοβερό μπαλκόνι.

Το υπνοδωμάτιο έχει αυτές τις φοβερές δίχρωμες γιαλιστερές ντουλάπες. Από την άλλη πλευρά, έχει έναν φούξια τοίχο και έναν λευκό με λουλούδια.

Πρόκειται όπως καταλαβαίνεις για ένα σπίτι φτιαγμένο με όρεξη και μεράκι, όλα μέσα υπάρχουν εξεπίτηδες, γιατί ποιος βάφει καταλάθος τον τοίχο φούξια. Η κοπελιά έκανε πολλή δουλειά, και το καλύτερο απ' όλα είναι ότι δεν μάζεψε κάθε επιπλάκι της γιαγιάς για να το στοιβάξει μέσα, όπως γίνεται στα περισσότερα ελληνικά σπίτια. Λίγα πράγματα, συγκεκριμένα, που τα 'χει διαλέξει με τη δικιά της αισθητική. Αυτό ειναι το μυστικό.

Γράψε τη γνώμη σου στα σχόλια, και δες κι άλλα αληθινά σπίτια στο Μπρούκλιν, στο Χέλσινγκμποργκ, στο Βανκούβερ, στη Χάγη, στο Φάληρο, στο Μανχάταν και στο Παρίσι.

Διαφήμιση 300×250 Google